Erhverv

Rådgiver: Drop de gamle modeller og eksperimentér med hjemmearbejde

Det værste virksomheder kan gøre nu, er at vende tilbage til de gamle arbejdsmodeller, lyder det fra rådgiver. En periode med eksperimenter er vejen frem.

»Folk viser ekstrem kulør lige nu i deres grund-menneskesyn i forhold til den politik, de laver. Der er meget mere på spil, og jeg synes det er enormt synd, hvis man bare siger: ”Lad os gå tilbage til før corona”,« siger Karen Tobiasen, stifter af rådgivningsvirksomheden BreathingBusiness. Foto: PR

Karen Tobiasen, stifter og direktør i rådgivningsfirmaet BreathingBusiness, talte for nylig med en gruppe medarbejdere i en international virksomhed. Selvom hjemmearbejde under coronakrisen havde været en succes, havde ledelsen besluttet, at alle nu skulle fysisk tilbage på arbejde.

»Jeg talte med nogle af medarbejderne og de begyndte at fantasere over, hvorfor virksomhedens ledelse gjorde sådan. Om det var fordi, de ikke stolede på dem? Der var flere, der uden at sige det højt, besluttede sig for, at: ”Jeg vil ikke arbejde for en virksomhed, der har den holdning til medarbejderne”,« siger Karen Tobiasen, der stiftede BreathingBusiness sidste år efter fire år som HR-chef i Nordea. ..

Læs også