Erhverv
BREAKING

Ordretørken er slut: Ørsted skal bygge kæmpe havvindmøllepark i New Jersey

Sammen med Shell og franske EDF Renewables skal Ørsted bygge havvindmøller, som kan forsyne over en million amerikanske husstande med grøn strøm.

Ørsted har vundet sin næststørste havvindmølleordre nogensinde med et projekt på 1.148 megawatt i New Jersey. Ørsted-hovedsædet på Nesa Allé i Gentofte, som siden sidste år har været til salg af ejeren, ATP Ejendomme. Foto: PR/ATP Ejendomme

For første gang i næsten to år har Ørsted vundet et havvindprojekt globalt. Derfor har topchef Mads Nipper og resten af Ørsted ekstra grund til at juble over onsdagens kontrakt på et af de helt store havvindmølleprojekter i USA.

Havvindmølleparken, der skal levere strøm til over en million husstande, skal opføres i staten New Jersey på den amerikanske østkyst, og udbuddet er det største nogensinde i USA.

Myndighederne har valgt at dele projektet op i to. Ørsted løber ifølge Energywatch med projektet Ocean Wind 2, der har en kapacitet på 1.148 megawatt, mens olieselskabet Shell og franske EDF Renewables står bag det andet vinderprojekt på 1.510 megawatt.

Havvindmølleparker på den amerikanske østkyst har længe været udpeget som et af de helt store satsningsområder for Ørsted. Og mulighederne er kun blevet større i takt med at præsident Joe Biden har skruet op for klimaambitionerne.

Ifølge Energiwatch er projektet det næststørste til dato for Ørsted. Og så stopper det altså næsten to års ordretørke på det amerikanske marked, hvor seneste sejr var en park på 880 megawatt i New Yorks i juli 2019.

Dagens tildeling var dog ikke kun en sejr for Ørsted. Også i Vestas har man grund til at juble. Ifølge Energiwatch er Vestas således udset til at skulle levere møllerne til projektet fra EDF Renewables og Shell.

Læs også