Erhverv

Omblæst handelsplatform får største Wall Street-bøde nogensinde

Bøden er uddelt af Wall Streets eget overvågningsorgan, fordi platformen »har givet forkert og misvisende« information til kunderne.

Robinhood er på vej på børsen, men inden platformen når så langt, skal den lige betale en rekordstor bøde for overtrædelse af god børsskik. Foto: AFP.

Den omstridte handelsplatform Robinhood har fået en bøde på omkring 440 mio. kr. (70 mio. dollars) for at skade millioner af sine kunder.

Bøden er den største, der hidtil er uddelt af Wall Streets eget overvågningsorgan, Financial Industrial Regulatory Authority (FINRA), skriver CNN.

Robinhood er især blevet populær blandt mindre investorer, fordi platformen ikke opkræver kurtage i forbindelse med aktiehandler. Desuden spiller navnet Robinhood på forestillingen om, at tage fra de rige og give til de fattige - kendt fra historien om Robin Hood.

FINRA’s bøde rammer Robinhood, fordi selskabet oplevede et stort systemnedbrud i marts sidste år samt problemer med afviklingen af handel med optioner.

Desuden mener Wall Streets egen vagthund, at Robinhood »uagtsomt har kommunikeret falske og vildledende oplysninger« relateret til flere kritiske sager siden september 2016.

»Den bøde, der er uddelt i denne sag, er den største nogensinde opkrævet af FINRA, og den afspejler omfanget og alvoren i Robinhoods overtrædelser,« siger Jessica Hopper, leder af FINRA’s afdeling for håndhævelse af reglerne.

FINRA’s bøde består af en ren bøde på 57 mio. dollar og et krav om betaling af i alt 12,6 millioner dollar i erstatning til tusindvis af ramte kunder.

Robinhood har ikke tilkendegivet om man anerkender eller afviser beskyldningerne.

Robinhood udløste en shitstorm i januar, da platformen midlertidigt forbød brugere at købe aktier i GameStop og andre aktier drevet frem af en stor gruppe handlende på Reddit.

Vlad Tenev, Robinhoods administrerende direktør, blev indkaldt til Kongressen til en høring, hvor han skulle forsvare platformen.

Trods det, der bedst kan betegnes som et PR-mareridt, indleverede Robinhood alligevel en ansøgning om børsnotering i marts.

BRANCHENYT
Læs også