Erhverv

Står bag Netcompany: Nu har stiftere personligt milliardoverskud

André Rogaczewski og Claus Jørgensen stiftede Netcompany, hvis aktiekurs er steget voldsomt. Det er kommet stifterne til gode.

Artiklens øverste billede
André Rogaczewski står i spidsen for Netcompany, som har gjort ham og de andre medstiftere til milliardærer.

André Rogaczewski og Claus Jørgensen står bag it-kometen Netcompany, én af Danmarks største erhvervssucceser i de seneste mange år.

Netcompanys omsætning er braget op, det samme er indtjeningen, og antallet af medarbejdere vokser dag for dag. Selskabets aktiekurs på fondsbørsen i København har også haft raketfart og blev næsten fordoblet i 2020.

Det kan nu aflæses i et nyt regnskab fra André Rogaczewski og Claus Jørgensens fælles selskab AC NC Holding ApS, hvorfra de ejer lidt over 10 pct. af Netcompany.

Overskuddet efter skat i AC NC Holding endte på knap 1,6 mia. kr. i 2020. Det bringer selskabets egenkapital op på 3,2 mia. kr.

»Årets resultat er præget af udviklingen af kursen på selskabets ejerandele i andre værdipapirer og kapitalandele. Ledelsen anser årets resultat for meget tilfredsstillende,« skriver André Rogaczewski og Claus Jørgensen i det nye regnskab.

Af regnskabet fremgår det, at »selskabets eneste investering omfatter beholdning af børsnoterede aktier i Netcompany«, hvilket altså betyder, at selskabets formue flugter med udviklingen i Netcompany-aktien.

I 2021 forventer Rogaczewski og Jørgensen at kunne præstere et resultat på niveau med 2020 - altså et milliardoverskud. Det vil formentligt sende dem højere op på listen over Danmarks rigeste hos Berlingske, hvor de i fjor indtog en placering som nummer 58 og 59 med en estimeret formue på hver 2,3 mia. kr.

Overskuddet i det fælles selskab kommer oveni i resultaterne for de to herrers egne holdingselskaber, hvorfra de laver deres egne investeringer i alt fra Guatemala til betalingsfirmaer og ejendomme.

André Rogaczewskis holdingselskab gav i 2020 et overskud på 13,7 mio. kr. og har en egenkapital på 900 mio. kr., som kommer oveni i formuen fra det fælles selskab med Claus Jørgensen.

Mens André Rogaczewski havde positive tal på bundlinjen i sit holdingselskab i fjor, gik det anderledes for Claus Jørgensen, der måtte notere sig et underskud på 20,3 mio. kr.

»Selskabets resultat blev i regnskabsåret præget af covid-19-uroen på de finansielle markeder, hvor selskabet i første halvdel af året realiserede store tab på sine investeringer i værdipapirer,« skriver Claus Jørgensen i regnskabet fra hans eget holdingselskab.

André Rogaczewski og Claus Jørgensen er henholdsvis adm. direktør og driftsdirektør i Netcompany, som de grundlagde for over 20 år siden.

Den tredje medstifter Carsten Gomard er også for nylig kommet med nyt regnskab, der viste et overskud på 368,5 mio. kr. i 2020.

Modsat de to andre medstiftere er Carsten Gomard ikke længere aktiv i ledelsen af Netcompany.

Rogaczewski, Jørgensen og Gomard solgte i december 2015 Netcompany til den norske kapitalfond FSN Capital for 1,1 mia. kr.

Kapitalfonden købte omkring halvdelen af aktierne i Netcompany, mens de tre hidtidige ejere beholdt resten af aktierne.

Det var i øvrigt anden gang, at André Rogaczewski og de to partnere havde solgt Netcompany. I 2006 købte kapitalfonden Axcel virksomheden, men fem år senere blev den solgt tilbage til de tidligere ejere, altså André Rogaczewski, Carsten Gomard og Claus Jørgensen.

I juni 2018 blev Netcompany så børsnoteret med en markedsværdi på 7,75 mia. kr. Nu er Netcompany over 36 mia. kr. værd.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.