Erhverv

Vibeke Manniche er coronaskeptiker, men også medejer af covid-testfirmaet Medikal

For nogle måneder siden blev der tilføjet et nyt forretningsområde til det firma, Vibeke Manniche ejer med sin søn.

Artiklens øverste billede
Vibeke Manniche ses her til en demonstration mod coronarestriktioner i 2020. Foto: Anthon Unger

Læge og debattør Vibeke Manniche er gennem de seneste 16 måneder blevet blandt de mest kendte kritikere og skeptikere i Danmark omkring udbredelsen og håndteringen af coronavirus.

Hun og datteren Mai Manniche kom senest i fokus, da de satte spørgsmålstegn ved, om Christian Eriksens hjertestop i Parken havde noget at gøre med, at han var blevet coronavaccineret. En gisning, som efterfølgende blev afvist af Eriksens klub Inter.

Nu kan Finans fortælle, at coronaskeptiske Vibeke Manniche er medejer af firmaet Medikal, som i flere måneder har tilbudt og solgt corona-spyttest.

Ifølge Medikals hjemmeside er den form for test »afgørende for både folkesundheden og for virksomheder og offentlige institutioner, der ønsker at få arbejdspladsen til at fungere optimalt, samtidig med at man markant nedsætter risikoen for smittespredning.«

Vibeke Manniche ses her sammen med sin datter Mai Manniche. Begge har været blandt de mest omtalte coronakritikere i Danmark. Foto: Anthon Unger

Vibeke Manniche har på LinkedIn og sin egen hjemmeside anbefalet Medikals spyttest. Dog uden at nævne sin anpart i firmaet, som hun ifølge cvr-registeret ejer knap halvdelen af.

Finans har gerne villet interviewe Vibeke Manniche om ejerandelen i Medikal, og hvordan hun på den ene side taler coronakrisen ned, mens hun på den anden side er medejer af et corona-testfirma.

Vibeke Manniche har dog ikke ønsket at stille op, men henviser i stedet til Medikals ledelse. Den består af hendes søn David Manniche, der ejer 51 pct. af Medikal.

David Manniche oplyser, at hans mor ikke er en del af driften i Medikal, og at virksomheden tager covid-19 meget alvorligt.

David Manniche ønsker heller ikke at stille op til interview, ligesom han ikke vil svare på en række skriftlige spørgsmål, Finans har sendt ham. I stedet har David Manniche sendt en overordnet udtalelse.

»Vi er mange virksomheder, der har forsøgt at afhjælpe situationen og de svære udfordringer, vi alle sammen har mødt, ved at agere hurtigt for at sikre, at der var de fornødne ressourcer til rådighed i Danmark, herunder værnemidler og test,« skriver han.

David Manniche forklarer, at Medikals spyttest er importeret fra Kina, hvor virksomheden ifølge ham har et stærkt netværk.

»Hvorfor vi valgte at fokusere på lige netop antigen-spyttest var, at det for mig var en ambition og et forsøg på at gøre det så nemt som muligt for danskere at blive testet for covid-19 ved at erstatte antigen-næsepodninger med ligeså sikre spyttest og dermed fjerne det ubehag, der var (og er) forbundet med næsepodninger for rigtig mange mennesker,« skriver han i sin udtalelse.

Slutteligt oplyser David Manniche, at Medikal var den første aktør til at tilbyde corona-spyttest i Danmark, og at virksomheden har oplevet stor tilfredshed blandt kunderne.

Medikal har samme adresse som virksomhederne Liva Group og Jewlscph, der er ejet af henholdsvis Vibeke Manniche og Mai Manniche.

Medikal ApS er faktisk blot et binavn til selskabet, hvis hovednavn er DMCX ApS i cvr-registeret.

DMCX tog Medikal-binavnet ind i februar 2021, og ændrede virksomhedens formål til også at omhandle import af varer. I april blev virksomheden så omdannet fra et IVS til et ApS, hvor der blev skudt kapital ind i selskabet. David Manniche og Vibeke Manniche holdt i den forbindelse fast i sine ejerandele, hvilket betyder, at ejerstrukturen har været uændret i virksomheden siden 2014.

DMCX har haft haft mindre underskud i de seneste tre år. I 2020 var underskuddet på 37.000 kr.

Først i 2021-regnskabet vil forretningsområdet omkring corona-test indgå i virksomhedens resultater.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.