Erhverv

Tabte penge flere år i træk: Nu har Morten Ebbesen lavet milliardoverskud

I fjor blev det fremadstormende softwarefirma Siteimprove solgt. Nu afslører et nyt regnskab, hvad hovedaktionæren Morten Ebbesen tog sig betalt.

Morten Ebbesen, der her ses til venstre, blev milliardær, da han i fjor solgte majoriteten af Siteimprove til kapitalfonden Nordic Capital. Foto: Gregers Tycho

Morten Ebbesen blev milliardær, da han sammen med sin bror i fjor solgte ud af softwarefirmaet Siteimprove.

Prisen var hemmelig, da Morten og Niels Ebbesen solgte aktiemajoriteten til kapitalfonden Nordic Capital. Men nu afslører et nyt regnskab fra Morten Ebbesens holdingselskab, at det ikke var småbeløb, Siteimprove blev handlet til.

Overskuddet efter skat endte i holdingselskabet på 1,6 mia. kr. i 2020. Det står i skærende kontrast til de fire år forinden, hvor holdingselskabet hvert år havde underskud og led et samlet tab for årene på 86,5 mio. kr.

»Resultatet i koncernregnskabet er væsentligt påvirket af salget af ejerandel i Siteimprove A/S. I tilknytning til salget er en del af salgssummen reinvesteret i Siteimprove,« står der i det nye regnskab fra Morten Ebbesens selskab Mee Holding.

Som der henvises til i regnskabet, har Morten og Niels Ebbesen valgt at reinvestere i Siteimprove, så de samlet ejer omkring 30 pct. af aktierne.

I 2021 forventer Morten Ebbesen ikke, at den nyvundne milliardformue bliver øget, da hans selskab regner med et nulresultat.

Morten Ebbesen grundlagde Siteimprove i 2003. Tidligere på ugen kom det frem, at han forlader den daglige drift som topchef for at træde op i bestyrelsen og overlade hjørnekontoret til Shane Paladin, der hidtil har haft ansvaret for SAPs servicedivision med intet mindre end 19.000 medarbejdere under sig.

Siteimprove består af mere end 600 medarbejdere og 7.000 kunder fordelt på 15 lande. Selskabet arbejder med at forbedre mobil- og websites og har kunder som Renault, Deutsche Telecom, Coloplast og Visa.

Det foregår som en software as a service, altså en abonnementsordning, der foreløbig har sikret Siteimprove en årligt tilbagevendende omsætning på mere end en halv mia. kr.

Læs også