Erhverv

Substans femdobler overskuddet - revisoren tager dog forbehold

Substans kom ud af 2020 med sit hidtil bedste resultat. Men revisoren påpeger flere forhold i regnskabet.

Artiklens øverste billede
Restaurant Substans flyttede i 2020 til nye lokaler på Aarhus Ø. Her ses indehaver René Mammen forrest. Foto: Mads Frost

Den aarhusianske toprestaurant Substans, som tidligere har haft en Michelin-stjerne, kom ud af 2020 med sit hidtil bedste resultat.

Et overskud efter skat på 939.000 kr. Næsten en femdobling af resultatet fra 2019, viser det nye regnskab.

Der er dog lidt malurt i bægeret for Substans. Selskabets nye revisor, Beierholm, tager forbehold for regnskabet.

»Vi blev valgt som revisorer for selskabet d. 25.05.2021 og har ikke været i stand til at opnå tilstrækkeligt og egnet revisionsbevis vedrørende primobalancen pr. 01.01.20. Det har derfor ikke været muligt for os at fastslå, om rettelser kunne have været nødvendige til årets resultat,« står der i revisorens påtegning af Substans-regnskabet.

Beierholm fremhæver endnu en ting i regnskabet.

»I strid med skattelovgivningen er der i årets løb ikke indberettet løn og A-skat af de af selskabet administrerede drikkepenge,« står der i påtegningen.

Finans har været i kontakt med Substans’ direktør og medejer René Mammen. Han har ingen kommentarer, udover at Substans kom ud af coronaåret med et overskud uden at fyre medarbejdere. Faktisk har Substans ifølge det nye regnskab øget antallet af fuldtidsstillinger fra tre til fire i løbet af 2020.

Det er ikke første gang, at en revisor påpeger forhold i et regnskab fra Substans. 2019-regnskabet fik »ingen konklusion« af revisoren, da restauranten ikke havde lavet den nødvendige løbende bogføring, der gør, at resultatopgørelsen og balancen stemmer.

René Mammen henviste dengang til bogholder Karsten Larsen, som i en mail forklarede fejlene.

»Man har i 2019 konstateret de fejl og mangler, som ny revisor har bemærket i regnskaberne. Man har i forlængelse heraf skiftet for at få ny bogholder til at drage omsorg for tingene. Det er desværre heller ikke blevet håndteret som aftalt og forventet, og vi har således overtaget opgaverne i foråret 2020,« skriver Karsten Larsen og fortsatte:

»Bogholderiet forud for vores overtagelse har stort set intet materiale tilbageleveret og er efterfølgende gået konkurs. Det har således været vanskeligt at få alt materiale samlet, således vi har kunnet afleveret fyldestgørende dokumentation til revisor«.

Restauranten blev åbnet i 2005 af parret René og Louise Mammen og fik i 2015 en Michelin-stjerne. Den mistede restauranten i begyndelsen af 2020, da restauranten var lukket i forbindelse med flytningen til nye lokaler på Aarhus Ø.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.