Erhverv

Flammen-ejere lider historisk stort tab

Små 12 år efter buffetkonceptet Flammen så dagens lys præsenterer ejerne bag nu sit dårligste resultat til dato. Men det var intet andet en uundgåeligt, lyder det fra ledelsen.

Restaurant Flammen ejes af familien Rosenfeldt Sunddal mens Piet Klein (midt) er adm. direktør. Foto: PR

Det har været et hårdt sidste år for den landsdækkende buffetkæde Flammen, men endnu hårdere for ejerfamilien Rosenfeldt Sunddal.

Det viser seneste regnskab fra familiens holdingselskab Rosenfeldt og Sunddal Holding.

Holdingsselskabet, der er registreret som ejer af alle Flammen-restauranterne, går ud af 2020 med et rekordstort millionunderskud. Gennem årene har der ellers været pæn vækst både i holdingselskabet og hos restauranterne, men coronakrisens nedlukninger har gjort stort indhug i pengebeholdningen.

Flammen-ejerne har et underskud i år på 17,9 mio. kr., hvilket er det største nogensinde hos holdingselskabet. Ligeledes har selskabet et negativt driftsresultat på 22,9 mio. kr. Derudover noterer ledelsen tabt omsætning for 70 mio. kr. gennem 2020.

I regnskabsberetningen beskriver ledelsen årets resultat som »uundgåeligt« på grund af coronapandemien.

»Årets resultat er kraftigt negativt påvirket af COVID-19 pandemien. Det har betydet tvangsnedlukninger over toperioder samt pålagte restriktioner for hele branchen siden marts 2020,« skriver ledelsen.

Flammen-koncernen består i dag af 13 selvejede restauranter i Danmark og én i Tyskland samt to franchise-restauranter i Danmark. For at rette op på årets resultat har kæden senest indført et take away-koncept og har planer om at lancere et nyt cateringkoncept i løbet af 2021.

Som adm. direktør står Piet Klein for den daglige drift af kæden, mens Flemming Sunddal, Kristina Rosenfeldt Sunddal, Ketty Rosenfeldt Sunddal og Martin Rosenfeldt Sunddal ejer koncernen ligeligt.

Læs også
Top job