Erhverv

Pas på svindel: Falske udlejere kan være på spil igen

Vær opmærksom på mistænkelige forhold, når du skal leje ferieboliger i Danmark denne sommer. Sådan lyder advarslen fra flere aktører i udlejningsbranchen.

Ferieklare danskere kan bliver ofre for svindel, hvis ikke de er opmærksomme på, hvem de lejer ferieboliger af, lyder det fra Feriehusudlejernes Brancheforening. Foto: Joachim Ladefoged.

Kom sommer, kom sol og kom svindlere - åbenbart.

Et stigende antal falske udlejere af ferieboliger i Danmark har fået Feriehusudlejernes Brancheforening til at gå ud og opfordre danskerne til at være ekstra opmærksomme, når de vil leje en feriebolig denne sommer.

Det skriver brancheforeningen i en pressemeddelelse ifølge mediet standby.dk.

Sidste sommer så man nemlig et stigende antal svindelsager i forbindelse med udlejning af ferieboliger i Danmark, og derfor advarer flere aktører i udlejningsbranchen nu danskere, der leder efter ferieboliger i år.

»Vi oplevede sidste år et stort antal henvendelser fra frustrerede sommerhusejere og potentielle lejere, der havde været i kontakt med falske udlejere, som forsøgte at snyde sig til en lejeindtægt ved at lade som om, at de ønskede at udleje deres sommerhus. Tendensen kan vise sig igen i år, derfor bør man være ekstra påpasselig, hvis man overvejer at booke et feriehus gennem private udlejere,« siger Kim Holmsted, adm. direktør i DanCenter, i pressemeddelelsen.

Men hvad skal man så kigge efter, hvis man ikke vil blive offer for en falsk udlejer? Kim Holmsteds bud er rimelig tydeligt:

»Advarselslamperne bør lyse, hvis vedkommende forsøger at undgå direkte kontakt mellem lejeren og udlejningsbureauet, eller hvis betalingsformen virker mistænkelig, og bekræftelsen udebliver,« siger han.

De mange svindlere i feriebranchen undrer ikke Poul Fejer Christiansen, vicedirektør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

»Der findes naturligvis også svindlere i feriehusbranchen. Det er i perioder som nu, hvor efterspørgslen er højere end normalt, at mange svindlere udnytter potentielle lejeres gode hensigter om at booke ferieovernatninger,« siger han i pressemeddelelsen.

Læs også
Top job