Erhverv

De nye elbiler bliver billigere - bare ikke Tesla

Det er blevet billigere at købe elbil, med mindre man vil have fingrene i den nye Tesla Y, der er væsentligt dyrere end de tidligere Tesla-modeller.

Prisen på den nye Tesla Model Y er netop blev offentliggjort. Og selv den billigste version overstiger sin forgænger med mange tusinde kroner. Foto: PR.

Priserne drosler ned på de fleste nye elbiler. Bare ikke hos Tesla, der samtidig har mistet sin plads på tronen som det mest populære elbilsmærke.

Det viser nye data fra FDM.

Det behøver ikke længere at koste en bondegård, hvis man vil anskaffe sig en elbil. I hvert fald ikke lige så stor en bondegård som tidligere. Priserne er stadig på vej nedad, og i denne uge er hele tre elbiler faldet i pris.

Det drejer sig om Nissan Leaf, MG ZS og Peugeot e-208 Allure.

Nissan Leaf er lige nu nede at koste 190.000 kr. sammenlignet med i maj 2020, hvor den kostede 230.000 kr. Prisen på den lille MG ZS er faldet med 20.000 kr. og koster nu 200.000 kr., ifølge FDM. Peugeot e-208 Allure, den billigste el-udgave af modellen, er faldet i pris med små 10.000 kr. og står nu til 240.000 kr.

Til gengæld bliver priserne elbilsgiganten Tesla ikke umiddelbart sat ned. Tesla kommer netop nu på gaden med en ny model,der er en SUV af deres model 3. Model Y, som den hedder kommer til at kose en halv mio. kr. for den billigste version. Det er 100.000 kr. dyrere end Model 3.

Der er ikke lavet en undersøgelse for nyligt, om hvorvidt prisen spiller ind i danskernes indkøb af nye el-biler, men en opgørelse fra bilstatistik.dk viser til gengæld, at mærket ikke længere lige så populær hos danskerne. I første halvdel af 2021 er elbilsproducenten blevet overhalet indenom af Volkswagen, der i alt solgte 1.931 elbiler i 2021 sammenlignet med Teslas 1.109.

Læs også
Top job