»Exceptionelt mange« coronatests fik Falcks resultat til at skyde i vejret

Genåbningen af det danske samfund har været med til at mangedoble Falcks driftsresultat.

De mange næsepodninger, som danskerne hver dag står i kø til, luner hos Falck.

Falcks rolle i at foretage antigentest i Danmark har spillet en væsentlig rolle for, at den danske sundhedskoncerns driftsresultat i andet kvartal er steget med hele 643 pct.

»Vores resultat er kraftigt påvirket af de exceptionelt mange antigentest udført i Danmark i andet kvartal, som har været afgørende i forbindelse med en hurtigere genåbning af det danske samfund,« lyder det fra Jakob Riis, adm. direktør for Falck, i en meddelelse i forbindelse med regnskabet.

Falcks driftsresultat (ebita) landede i andet kvartal 2021 på 907 mio. kr., mens samme kvartal sidste år endte på 122 mio. kr.

I april vandt Falck det offentlige udbud på hurtigtests, efter at virksomheden i februar var blevet vraget i et offentligt udbud om såkaldte hurtigtests. Falck har ad flere omgange udvidet testkapaciteten, som nåede over 200.000 daglige test i maj. Samlet set har Falck stået for omkring 13 millioner test siden november 2020, hvoraf cirka 10 millioner af dem er foretaget i andet kvartal.

I forbindelse med at befolkningen bliver vaccineret, forsvinder den indtægtskilde imidlertid for virksomheden. Hvis man justerer for antigentestene, voksede Falcks driftsresultat med 56 pct.

»Den resultatmæssige effekt af dette er kortvarig, og den aftager, efterhånden som befolkningen bliver vaccineret. I det lys er det meget tilfredsstillende, at Falcks underliggende forretning er i solid fremgang,« udtaler Jakob Riis.

Omsætningen i kvartalet steg til 4,69 mia. kr mod 2,95 mia. kr. i samme periode sidste år. Fratrækker man omsætningen fra hurtigtests landede omsætningen på 2,95 mia. kr. i kvartalet.

På grund af de forbedrede resultater forventer Falck også, at koncernens omsætning lander på 14-14,4 mia. kr. i stedet for 13-14 mia. kr. Det samme gælder for driftsresultatet, hvor Falck nu øjner et resultat på 1,5-1,6 mia. kr. mod tidligere 1-1,1 mia. kr.

Resultatet for andet kvartal kommer oven på et 2020, som Falck har måttet kæmpe sig igennem. Her faldt omsætningen med mere end 10 pct. til 12,3 mia. kr., og bundlinjen viste et tab på 178 mio. kr. efter skat.

Læs også