Erhverv

Onlineplatformen Luxplus har tjent rekordmange millioner

Ifølge ledelsen har coronakrisen været med til at øge selskabets omsætning.

Luxplus sælger hår-, kosmetik- og helseprodukter online til medlemmer. Arkivfoto

Netbutikken Luxplus, der sælger hår-, kosmetik- og helseprodukter til sine medlemmer, er fortsat en særdeles indbringende forretning for den danske iværksætter Peter Sønderby-Wagner, der er bedst kendt som medstifter af Dating.dk.

Ifølge et nyt regnskab har Luxplus i 2020 tjent rekordmange millioner og nydt godt af coronakrisen, der har fået danskernes onlinehandel til at vokse massivt.

Luxplus tjente under pandemien over 19 mio. kr. efter skat. Samtidig landede selskabets bruttofortjeneste på 28,8 mio. kr. mod 23,5 mio. kr. i 2019.

»Årets resultat overstiger de af ledelsens satte økonomiske mål for året, og udviklingen af forretningen herudover er sket som ønsket. Årets resultat er positivt påvirket af covid-19-udbruddet som følge af forhøjet onlinesalg generelt, som også har haft en positiv effekt for Luxplus,« skriver ledelsen i regnskabet.

I december 2020 overtog kapitalfonden CataCap aktiemajoriteten i virksomheden, som Peter Sønderby-Wagner står bag sammen med Martin Ersted Schultz.

Luxplus har tidligere fortalt, at selskabets omsætning de seneste fem år er steget med omkring 30 pct. Ligesom ledelsen tidligere har givet udtryk for, at den i 2020 forventede en omsætning på 275 mio. kr.

Præcis hvad Luxplus sidste år har omsat for, fremgår dog ikke af regnskabet.

Men meget tyder på, at det går den helt rigtige vej for onlineplatformen, der blev etableret i 2013.

»Regnskabsåret 2021 er startet fornuftigt og ledelsens forventning for året er positivt. Der budgetteres med en stigning i selskabets bruttofortjeneste som følge af en større omsætning. Ledelsen forventer at resultatet før skat vil ligge i niveauet 25-30 mio.kr.,« lyder det fra ledelsen.

Luxplus har medlemmer i Danmark, Sverige, Finland, Holland, Tyskland og England. Selskabet konkurrerer med bl.a. Matas, Goodiebox.dk, Ezzence.dk og Nicehair.dk om at sælge kosmetik og kropspleje online.

Selskabets medlemmer betaler et månedligt gebyr for at kunne købe kosmetik og kropsplejeprodukter til nedsatte priser.

Luxplus planlægger at åbne i flere lande.

BRANCHENYT
Læs også