Erhverv

Tilbagebetaling vil få små virksomheder til at falde på stribe

Der kan være konkurser i sigte for de mange små virksomheder, der har haft gavn af regeringens beslutningen om at udskyde betaling af moms og skat under coronakrisen, mener Martin Thorborg.

Martin Thorborg, serieiværksætter og adm. direktør i Dinero, frygter for de små virksomheders, når momsregningerne snart skal betales. Foto:Stine Bidstrup

Regeringen har løbende fået klapsavler for at lade virksomheder udskyde betalingen af moms og skat, så de kunne holde hovedet oven vande det seneste år. Men det er ikke helt så rosenrødt, som det kan lyde.

Når regningerne kommer rullende, kan små virksomheder nemlig komme i alvorlige økonomiske problemer, mener Martin Thorborg, der er adm. direktør i regnskabsfirmaet Dinero.

Sådan skriver Berlingske.

»Det, jeg frygter mest, er, at de små virksomheder går konkurs i hobetal, når de skal betale deres udskudte moms og skat til efteråret,« siger Martin Thorborg til avisen.

Det kan ikke være anderledes, mener han.

»Hjælpepakkerne har været ekstremt gavmilde, så der har nærmest ikke været nogen konkurser det seneste halvandet år, og det er fint. Jeg mener, at man hellere skal hjælpe for meget end for lidt i en sådan situation. Men nu skal regningen betales,« fortæller han.

Selv er han kendt som serieiværksætter med en række virksomheder bag sig - og det har han tænkt sig at fortsætte med at være - men han har forståelse for de mange, der overvejer at flygte fra iværksætteriet til fordel for et mere sikkert job oven på coronakrisen.

»Jeg kan godt forstå, at mange vil flygte fra iværksætteriet og tage et godt job i det offentlige. Ingen har haft det så godt under coronakrisen som de offentligt ansatte,« siger han.

Læs også