Erhverv

Nyt kapitel: Sådan går det nu for Lars Juhl, der fuckede sit liv op. Læs det nye kapitel her. Vi har låst en del af det op.

Turistmangel: »Vi kan håbe, at der kommer tyskere, svenskere og nordmænd«

Hoteller håber på flere turister i august, men prognoserne peger på skrækscenarie, siger brancheforening.

Brancheforeningen Horesta kan berette om turistmangel igen i år, fortæller politisk chefkonsulent Kristian Nørgaard. Foto: Jens Dresling.

De danske hoteller står midt i en sommer, der ligner sommeren 2020 i forhold til antal overnattende gæster.

Det fortæller Horesta, der er brancheorganisationen for hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

- Der er mangel på turister i særdeleshed i vores storbyer, siger Kristian Nørgaard, der er politisk chefkonsulent i Horesta.

I juni, juli og august 2020, der var den første sommer med coronapandemi, var der 3.380.553 overnatninger på danske hoteller, viser tal fra Horesta. Det gav et fald på 42,4 pct. i forhold til sommeren 2019, hvor der blev foretaget 5.866.249 overnatninger.

Og sommeren i år kommer til at ligne den forrige, viser de foreløbige prognoser fra hotellerne.

- Det er det samme skrækscenarie, siger Kristian Nørgaard med henvisning til sommeren 2020.

- Vi kan håbe, at august bliver lidt bedre, og at der kommer tyskere, svenskere og nordmænd fra vores nærområder, hvis restriktionerne tillader det.

For tiden er mange danske børnefamilier på ferie på grund af skolernes sommerferie, men når ferien slutter i august, vil der være langt færre besøgende på hotellerne, siger Kristian Nørgaard.

Han mener, at det er vigtigt at få markedsført Danmark som feriedestination fremover for at gøre op med det tabte under coronapandemien.

Desuden så han gerne, at Danmark følger lande som Norge og Tyskland, der har sænket hotelmomsen, så priserne bliver lavere.

- Det handler ikke kun om i år, men om, at der bliver lavet en målrettet indsats for at få flyene tilbage i luften, krydstogtsskibene tilbage i søen, og at vi får markedsført Danmark næste år og næste år igen, så vi kan få virksomhederne tilbage til det, der ligner normalen, siger Kristian Nørgaard.

Læs også