Erhverv

Philip Morris vil lægge smøgerne på hylden i Storbritannien

Philip Morris ser gerne, at der bliver indført et forbud mod cigaretter i Storbritannien inden for dette årti.

Marlboro har en plan om, at 50 pct. af selskabets omsætning skal komme fra andet end tobak. Foto: Toby Talbot/AP

Den internationale tobaksgigant Philip Morris er klar til at kvitte røgen og lægge smøgerne på hylden. Inden for 10 år vil det store tobaksfirma således ikke længere sælge cigaretter. I hvert fald i Storbritannien.

Det forklarer Jacek Olczak, der er topchef i Philip Morris, i et interview med avisen Daily Mail.

»Jeg vil give dette firma lov til at lægge rygningen bag sig. Jeg tror, at man i Storbritannien om 10 år vil kunne løse problemet med rygning,« siger Jacek Olczak.

På spørgsmålet om, hvorvidt det så vil betyde, at Philip Morris vil stoppe med at sælge cigaretter i Storbritannien, lyder svaret fra topchefen:

»Helt klart.«

Derudover har Jacek Olczak opfordret regeringen i Storbritannien til at forbyde salget af cigaretter ved 2030, som der er planer om med at gøre med benzin- og dieseldrevne biler. Det har han gjort i et interview med The Telegraph.

Tidligere på året lød det fra Philip Morris, at tobakskæmpen vil gå efter, at halvdelen af selskabets omsætning skal komme fra røgfrie produkter. Det har blandt andet resulteret i, at Philip Morris er begyndt at gå på opkøb. I Danmark har Philip Morris f.eks. købt Fertin Pharma af EQT og Bagger-Sørensen-familien i en stor milliardhandel.

Fertin Pharma er kendt for at producere nikotintyggegummi, men de seneste år er firmaet begyndt at udvikle sig til en stor producent af andre produkter, som støtter rygere i at reducere eller stoppe rygning.

Læs også