Erhverv

Kun i New York: Over 1.200 kr. for en gang pomfritter

Serendipity 3 på Manhatten i New York kan nu prale af verdens dyreste pomfritter - som serveres sammen med verdens dyreste burger.

Serendipity 3 er en retaurant med et decor ud over det sædvanlige - og med priser på burgere, desserter og pomfritter, der også er ud over det sædvanlige. Foto: Serendipity

Der bliver talt meget om, at fødevarepriserne er en god målstok for, om inflationen er stigende. En restaurant i New York skubber i hvert fald til det læs.

Restauranten Serendipity 3 på Manhattens Upper East Side har gjort pomfritter til ”haute cuisine”. En portion koster 200 dollars eller godt 1.200 kr., og det er verdens dyreste friterede kartofler, skriver Fox Business.

Udnævnelsen til verdens dyreste pomfritter er verificeret af Guinness World Records.

Serendipity 3 sidder allerede på topscorerlistens førsteplads for den højeste pris for en burger med 295 dollars og en isdessert til 1000 dollars.

»Serendipity er virkelig et sted for lykkefølelsen. Folk kommer her for at fejre, for virkelig at undslippe livets virkelighed nogle gange,« siger creative director og chef Joe Calderone fra Serendipity.

Og der er tilsyneladende folk med penge nok til at købe denne specielle form for lykke. Der er en ventetid på mellem otte og 10 uger på en portion af verdens dyreste pommes.

Men hvad gør disse pomfritter til verdens dyreste?

”The Crème de la Crème Pomme Frites” er af sorten chipperbec, og de bliver skoldet/blancheret i eddike og champagne. Derefter frituresteges de i ren gåsefedt (ikke olie) to gange.

Når de er færdige bliver der drysset spiseligt guld over dem, og de bliver krydret med trøffelsalt og trøffelolie.

De serveres med en orkidé, tynde skivede trøfler og en Mornay-ostedip.

»Det har været et hårdt halvandet år for alle med coronanedlukninger, og vi skal have det sjovt nu,« siger Joe Calderone til Fox Business.

Læs også