Erhverv

NKT ligger i eksplosionsramt tysk kemipark: »Det er fire kilometer væk, og produktionen fortsætter«

Den danske kabelkæmpe NKT er ikke direkte påvirket af den eksplosion, der har ført til 'ekstrem fare' i et industriområde i Leverkusen og kostet mindst én person livet.

Redningsmandskab og politi er talstærkt til stede i området. Video: AP

Mindst én person er død, mens fem andre er savnet efter en eksplosion i den tyske industripark Chempark, som den danske kabelkæmpe NKT er placeret i.

Tirsdag formiddag blev industriparken Chempark i den vesttyske by Leverkusen ramt af en eksplosion i affaldsforbrændingsanlægget, der resulterede i en brand i en tank med opløsningsmidler.

Tolv personer er såret, og fire er kommet alvorligt til skade, oplyser Leverkusen By og operatøren af parken, Currenta, der har danskeren Frank Hyldmar som topchef.

Årsagen til eksplosionen er ifølge Currenta fortsat ukendt, og selskabet oplyser, at redningsarbejdet forsat er i gang.

Imens har man lukket vinduer og døre hos den tyske del af kabelkoncernen NKT.

»Vi er ikke direkte påvirket i den forstand, at intet er ødelagt. Det er fire kilometer væk, og produktionen fortsætter,« siger Niklas Rademacher fra NKT til Finans.

Han understreger, at der stadig er usikkerhed omkring, hvordan situationen udvikler sig.

Chrempark oplyser, at det er en medarbejder, der har mistet livet i forbindelse med eksplosionen.

»Vi er dybt rystede af denne tragiske ulykke og en medarbejders død,« siger Chempark-manager Lars Friedrich på Twitter via Chemparks profil.

Ifølge Reuters har den tyske myndigheder gennem app-underretninger advaret borgere om ”ekstrem fare” og opfordret til at lukke vinduer og døre.

Udover NKT ligger også medicinalkæmpen Bayer i området sammen med i omegnen af 30 andre selskaber.

Læs også