Erhverv
BREAKING

Restaurantkæden LêLê er atter i knæ - ejeren afvikler

Revisoren har ikke godkendt regnskabet - bl.a. fordi mangel på betaling til lønbureauet har betydet, der ikke kan findes overblik over lønningerne.

Det er slut med at få vietnamesisk med hos restaurantkæden LêLê, der er under afvikling. Arkivfoto: Martin Lehmann

Der bliver ikke langet mere vietnamesisk mad over disken hos restaurantkæden LêLê, som over de seneste år har levet et turbulent liv. Nu bekræfter ejeren, Per Ulrik Andersen, at kædens aktiver er solgt, og at den er under afvikling.

Det skriver Ekstra Bladet.

»Det er ved at blive lukket ned. Jeg solgte alle butikkerne under coronanedlukningen. Det eneste, der er tilbage, er, at der er nogle, som producerer det på licens til Coop og 7-Eleven. Det er et spagt forsøg på at vinde noget af det tabte hjem,« siger Per Ulrik Andersen, der bl.a. også ejer andele i tøjkæden Samsøe Samsøe, til Ekstra Bladet.

Det bekræftes i det nyligt offentliggjorte regnskab for 2020, hvor det fremgår af ledelsesberetningen, at »ledelsen arbejder på en afvikling.«

Desuden ses det, at selskabet bag LêLê havde et underskud på knap 5,3 mio. kr. i 2020 og et hul i egenkapitalen, der lyder på minus 5,2 mio. kr.

»Regnskabsåret har været præget af konsekvenserne af covid-19, hvilket har medført lukkede restauranter, og som konsekvens heraf er al aktivitet frasolgt eller lukket ned,« skriver ledelsen.

LêLê har gældsforpligtelser for samlet næsten 6 mio. kr. og har ifølge regnskabet ikke været i stand til at betale alle dets kreditorer. Revisoren har derfor valgt ikke at »udtrykke nogen konklusion« om regnskabet – bl.a. på baggrund af, at LêLê ikke har kunnet betale sine forpligtelser over for selskabets lønbureau, hvilket har betydet, at revisoren ikke har haft mulighed for at tjekke selskabets lønningers korrekthed.

»Vi har ikke været i stand til at opnå tilstrækkeligt og egnet revisionsbevis, der kan danne grundlag for en konklusion om årsregnskabet,« skriver revisoren.

Det er ikke første gang, LêLê er i vanskeligheder. I 2019 gik kæden, der forinden var en familievirksomhed ejet af Lê-familien, konkurs og blev oprettet i et nyt selskab, hvor Samsøe Samsøe-rigmanden Per Ulrik Andersen nu var medejer sammen med familien.

En række sager med bl.a. Gældsstyrelsen, der havde flere indvendinger mod restaurantkædens ageren i forbindelse med konkursen, fik dog til sidst Lê-familien til at forlade ejerkredsen, og Per Ulrik Andersen har stået som eneejer bag selskabet siden.

Ifølge regnskabet havde selskabet 36 medarbejdere i 2020.

Læs også