Erhverv

Nyt kapitel: Sådan går det nu for Lars Juhl, der fuckede sit liv op. Læs det nye kapitel her. Vi har låst en del af det op.

Jægere skyder vindmølle-bremsende ederfugle i hobetal

European Energy undrer sig over, at jægere skyder flere og flere af de ederfugle, som er med til at bremse Omø Syd-projektet. I Slagelse Kommune viser de seneste tal, at der er blevet skudt 70 pct. flere ederfugle.

Netop ederfugle blev af miljøminister Lea Wermelin  i marts nævnt som en af grundene til, at området ved Omø Syd er i spil som et fuglebeskyttelsesområde. Foto: Johnny Madsen

European Energy har længe kæmpet for at få lov til at opføre sin havmøllepark Omø Syd. Men projektet har flere gange fået sat en kæp i hjulet af dykænder herunder ederfuglen.

Ederfuglen har nemlig blandt andet været omdrejningspunkt i VVM-redegørelser, mens fuglen også er medvirkende til at det 320 MW-store projekt er sat i bero. For selvom sagsbehandlingen af Omø Syd har varet i mere end otte år, så skete der noget sidste vinter, der atter klodsede bremserne i for projektet. For pludselig var der mulighed for, at Smålandsfarvandet kunne udpeges som fugleområde...

Læs også