Erhverv

Jeff Bezos vippet af pinden som verdens rigeste

Amazon-grundlægger Jeff Bezos er ifølge Forbes ikke længere verdens rigeste.

Jeff Bezos, der står i spidsen for Amazon, ses her under præsentationen af raketten Blue Origin. Foto: Washington Post/Jonathan Newton

Jeff Bezos har været en tur i rummet, men hans personlige formue har ikke kunnet holde samme flyvehøjde. Det betyder, at han ikke længere er verdens rigeste.

I hvert fald ikke ifølge det amerikanske medie Forbes' liste over verdens rigeste. Her er Jeff Bezos faldet til en andenplads med en formue på 192,6 mia. dollars. Det svarer til 1.205 mia. kr.

På førstepladsen finder man nu i stedet franskmanden Bernard Arnault, der står i spidsen for luksuskoncernen LVMH, der bl.a. står bag Louis Vuitton. Hans formue er ifølge Forbes på 196,2 mia. dollars svarende til 1.227 mia. kr.

Skiftet på førstepladsen har fundet sted, efter at Amazon-aktien mandag aften faldt med mere end 7 pct. efter offentliggørelsen af internetgigantens halvårsregnskab.

Aktiefaldet skar ifølge Forbes 13,9 mia. dollars af Jeff Bezos' formue, og dermed er han blevet overhalet af Bernard Arnault. Bernard Arnault var tidligere et godt stykke nede af listen, men under det første år af coronakrisen kunne han se sin formue vokse med 100 mia. dollars, hvilket altså har bragt ham op i toppen af listen.

Det er ikke første gang, at Bernard Arnault ifølge Forbes kan kalde sig for verdens rigeste. Det kunne han også tilbage i slutningen af maj og begyndelsen af juni, hvor titlen jævnligt skiftede mellem ham og Jeff Bezos.

Læs også