Erhverv

Rihanna er nu blandt USA's rigeste kvindelige iværksættere

Sangeringen Rihanna er nu en af de rigeste kvindelige iværksættere i USA. Men størstedelen af formuen stammer ikke fra musikkarrieren.

Rihanna har lavet hits som "Umbrella", Only Girl (In the World)" og "We Found Love". Men har hendes kosmetikbrand Fenty Beuty gjort hende til en af de rigeste kvindelige iværksættere i USA. Foto: Angela Weiss / AFP

Rihanna er nu både dollarmilliardær, den rigeste kvindelige musiker i verden og blandt USA’s rigeste kvindelige ledere og iværksættere. Ifølge Forbes har hun nu en estimeret formue på 1,7 mia. dollars, svarende til over 10 mia. kr.

Men selvom Rihanna har lavet det ene hit efter det andet op gennem 00’erne og 10’erne, er det ikke indtjeningen fra hendes musik, der har givet hende adgang til den eksklusive milliardærklub.

Ifølge Forbes består størstedelen af formuen nemlig af hendes andel i kosmetikmærket Fenty Beauty, som Rihanna grundlagde i 2017.

Selv ejer Rihanna halvdelen af Fenty Beauty. Den anden halvdel ejer konglomeratet LVMH, som desuden ejer mærker som Christian Dior, Louis Vuitton og Marc Jacobs.

I 2020 havde Fenty Beauty en omsætning på mere end 550 mio. dollars, svarende til knap 3,5 mia. kr., skriver Forbes.

Foruden Rihanna har flere andre amerikanske kendisser også opbygget succesfulde virksomheder indenfor kosmetikbranchen. På listen over USA’s rigeste kvindelige ledere og iværksættere, hvor Rihanna nu ligger nummer 12, finder man også reality-stjernen Kim Kardashian på en 24. plads. Forbes estimerer, at hun har en formue på 1,2 mia. dollars, svarende til lidt over 7,5 mia kr.

Ud af de 100, som listen omfater, arbejder otte af dem i kosmetikbranchen.

Når Fenty Beauty alligevel skiller sig ud fra de andre, skyldes det ifølge Forbes blandt andet virksomhedens fokus på inklusion. Da virksomheden lancerede den første foundation-kollektion, bestod den af intet mindre end 40 forskellige nuancer.

»Det udfordrede den almene opfattelse af, at man kun behøver et meget defineret udvalg af nuancer for at tilfredsstille et marked,« sagde Stephanie Wissink, forskningsanalytiker hos investeringsbanken Jefferies, til Forbes i 2019.

Med sine 33 år er Rihanna den næstyngste på Forbes’ liste. Den yngste er Whitney Wolfe Herd på 32 år, der er grundlægger og adm. direktør for datingappen Bumble.

Læs også
Top job