Erhverv

Bezos og Gates investerer millioner i jagt på "elbil-metaller" i Grønland

Nogle af verdens rigeste iværksættere har finansieret et efterforskningsprojekt i Grønland, hvor der skal ledes efter metaller til brug i elbiler.

Amazon-stifter Jeff Bezos (venstre) og Microsoft-stifter Bill Gates. Rigmændene er blandt investorerne i et projekt på Grønland, hvor der skal ledes efter sjældne metaller. Foto: AP/MARTY LEDERHANDLER

Selskabet Bluejay Mining har fået et trecifret millionbeløb fra nogle af verdens rigeste mænd til at lede efter sjældne metaller i Grønland til elbiler.

Bluejay, der har en dansk geolog i spidsen, har fået 15 mio. dollar, som skal bruges på at sparke efterforskningsprojektet Disko-Nuussuaq på den grønlandske vestkyst i gang.

Det skriver Reuters.

Pengene kommer fra KoBold Metals, som bl.a. tæller Amazon-stifter Jeff Bezos samt Microsoft-stifter Bill Gates i ejerkredsen.

De har, mod at stille finansieringen til rådighed, sikret sig 51 pct. af projektet, der menes at indholde metaller som nikkel, kobber, kobolt og platin. Det er metaller, der er kritiske i fremstillingen af elbiler.

Ifølge Bluejay, der er børsnoteret i London, har området i det vestlige grønland en geologi, der minder om Norilsk-regionen i Rusland, hvorfra der produceres nikkel og palladium.

»Aftalen er transformerende for Bluejay,« siger Bo Steensgaard, der er CEO for selskabet:

»Vi er begejstrede for at have en partner, som er helt fremme hvad angår teknisk innovation og nye metoder til at efterforske på - og med støtte fra nogle af verdens mest succesfulde investorer.«

Læs også
Top job