Erhverv

Dansker har skabt succesfirma på corona og vaccinekapløb: »Vores vækstpotentiale er kolossalt«

Analysevirksomheden Airfinity med en dansker i front lukrerer på coronakrisen. Virksomheden forventer at tidoble sin toplinje i 2021 og nærmer sig en trecifret millionomsætning.

Artiklens øverste billede
Ikke kun direktøren Rasmus Bech Hansen, men også de fleste medarbejdere i analysevirksomheden Airfinity har arbejdet 80 til 100 timer det seneste år for at forbedre sin platform om vacciner og behandling inden for covid-19-området. Foto: Gregers Tycho

En unik mulighed.

Coronapandemien har sat turbo på væksten for analysevirksomheden Airfinity med danskeren Rasmus Bech Hansen i front som medstifter og adm. direktør.

»Vores vækstpotentiale er kolossalt,« siger Rasmus Bech Hansen.

Airfinity var sidste år hurtig til at samle data om vaccineproduktionen og kapløbet landene imellem om at sikre sig flest doser.

Den evne har vist sig at være guld værd og har ført til skyhøj vækst i virksomheden.

Selskabet, som har en medarbejderstab på 70 ansatte, ansætter nemlig lige nu i snit en ny medarbejder om dagen for at følge med efterspørgslen på data.

»Jeg tror, vi kan bygge en rigtig stor virksomhed, fordi vi kan løse mange problemer. Hvis du f.eks. får struktureret al data for ny medicin i verden, vil det gøre en stor forskel og kunne redde mange menneskeliv,« siger Rasmus Bech Hansen.

Den nuværende årlige omsætning for Airfinity holder han for sig selv, men afslører, at virksomheden nærmer sig et trecifret millionbeløb i kroner.

»Vi blev ti gange større i 2020, og det forventer vi også vil ske i år, og vi investerer i at kunne fortsætte den eksponentielle udvikling de kommende år. Vi er tæt på breakeven,« siger Rasmus Bech Hansen.

Airfinity har base i London, men har åbnet et lille kontor i Boston, da USA er Airfinitys største marked. Airfinity indsamler og formidler også data og viden om en stribe andre områder, heriblandt hjerte-kar-området.

Kunderne tæller bl.a. Det Hvide Hus og ni andre regeringer i verden - dog ikke den danske. Også virksomheder, særligt medicinalvirksomheder og investeringsfonde, er på kundelisten.

Det samme er FN og Den Internationale Valutafond (IMF) for virksomheden, der under coronakrisen har fået en hemmelig ekstern investor ind og i dag er værdisat til »et stort trecifret millionbeløb,« uden Rasmus Bech Hansen ønsker at komme det nærmere.

Mange virksomheder, der bliver solgt, ender som en skygge af sig selv og bliver et lille produkt i et hjørne i en stor koncern.

Rasmus Bech Hansen, adm. direktør i Airfinity

Under pandemien har Airfinitys data skabt store overskrifter, fordi EU blev fremstillet som værende langt bagefter mange andre, ikke mindst USA, når det handlede om indkøb af coronavacciner.

Rasmus Bech Hansen hæfter sig ved, at det fik EU-Kommissionens formand Ursula von der Leyen til specifikt at nævne virksomheden med navn og sige, at Airfinitys folk tog fejl.

Efterfølgende har hun erkendt, at der var nogle ting, som skulle være gjort anderledes.

For Rasmus Bech Hansen betyder det meget, at Airfinity gør en forskel for beslutninger, der bliver truffet. Målet er langt fra at bygge en stor virksomhed op for at indkassere et millionbeløb ved et fremtidigt salg.

»Jeg synes, det er mærkeligt at se på de mange fejringer af exits. Det kan da ikke være meningen med det hele? Mange virksomheder, der bliver solgt, ender som en skygge af sig selv og bliver et lille produkt i et hjørne i en stor koncern,« siger han.

Airfinity har ifølge direktøren allerede fået et par købstilbud, men han synes, det ville være vanvittigt at sælge.

Hans personlige drivkraft i forhold til at bygge virksomheden op er, at han har mistet sin mor til kræft og derfor gerne vil gøre en forskel inden for sygdomsområdet.

Derfor fokuserer han også alene sin tid på, hvordan han kan få udviklet virksomheden og netop ikke, hvordan han og resten af holdet kan udvikle til at blive solgt.

»Kræftområdet er vi allerede inde i, men det er et stort område. Jeg håber, at vi om et år dækker 10 forskellige kræftområder,« siger Rasmus Bech Hansen, der sammen med resten af holdet bag Airfinity i dag er aktive inden for to forskellige kræftområder.

Også helt andre områder kan komme på tale.

»Klimaområdet er den næste store globale dagsorden, hvor jeg ser et behov for vores type af videnskabsdata. Det kræver ressourcer at gå ind i det komplekse område, men det er bestemt en mulighed,« siger han.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.