Erhverv

Varemangel: Volvo stopper produktionen på stor fabrik i Torslanda

Onsdag aften stopper Volvo for bilproduktionen på fabrikken i Torslanda. Produktionsstoppet skyldes mangel på komponenter til mikrochips som følge af coronapandemien.

Volvo har stoppet al produktion på fabrikken i Torslanda. Fabrikken bygger ifølge Volvo selv cirka 1.250 biler hver dag.
Foto: Finn Frandsen

Fra onsdag aften stopper Volvo Cars al produktion på sin fabrik i Torslanda. Det skriver Sveriges Radio.

Produktionsstoppet skyldes den globale mangel på halvledere, som er opstået som følge af coronapandemien.

En halvleder er en komponent, som bruges i computerchips, og efterspørgslen har været stigende under coronanedlukningen, men produktionen er ikke fulgt med. Det skrev Ingeniøren i marts.

Volvo regner med, at produktionen er i gang igen senest i starten af næste uge.

Den stigende efterspørgsel på halvledere skyldes ifølge Ingeniøren, blandt andet stigende efterspørgsel på computere til de mange hjemmearbejdspladser, som Covid-19 har ført med sig.

Volvo er ikke den eneste bilproducent, der har udfordringer med at skaffe nok dele til deres computerchips. Ifølge CNN har både Nissan, Fiat, Ford og Volkswagen fortalt om lignende problemer tidligere. En gennemsnitlig bil har mellem 50 og 150 computerchips installeret.

Volvofabrikken i Torslanda åbnede i 1967 og producerer omkring 300.000 biler årligt. Det er desuden Volvos første CO2-neutrale fabrik.

Læs også