Erhverv

Ørsted-topchef er afhængig af vejrgudernes hjælp - forstå regnskabet på 2 minutter

Ørsted-topchef Mads Nipper fastholder 2021-forventningerne. Men samtidig peges på, at driftsoverskuddet nu ventes at lande i den lave del af det udmeldte interval.

Mads Nipper har haft syv travle måneder som ny Ørsted-topchef. Her ses han i samtaler med statsminister Mette Frederiksen om den grønne omstilling. Foto: Gregers Tycho. Ørsted har i 1. halvår mere end tredoblet overskuddet i forhold til samme tid sidste år. Det sker, selv om vejrguderne har spillet den grønne energikæmpe et puds første halvdel af 2021. Foto: Ørsted.

Mads Nipper har netop sendt sit kun andet kvartalsregnskab som Ørsted-topchef på banen, og selv om tallene brager frem, hæver topchefen allerede nu flaget og advarer om pres på indtjeningen. Årsagen skyldes ikke Ørsted-forretningen som sådan, men derimod vejrguderne.

1. Tallene. Renset for frasalg leverer den grundlæggende Ørsted-drift et overskud på 7,7 mia. kr., hvilket nærmest snorlige følger 2021-forventningerne. Bundlinjen viser 7,2 mia. kr. i 1. halvår båret frem af et overskud på 5,5 mia. kr. i 2. kvartal, der løfter afkastet af Ørsteds gigantiske investeringer til 12,5 pct. Det er en bid højere end målet for 2020-2027 lanceret på kapitalmarkedsdagen i juni, som lyder på et gennemsnitligt afkast på 11-12 pct...

Læs også
Top job