Erhverv

Fodboldstjernen Lionel Messi modtager dele af sin nye løn i kryptovaluta

Det oplyser hans nye klub Paris Saint-Germain på sin hjemmeside.

Foto: REUTERS/Sarah Meyssonnier

Den argentinske fodboldstjerne Lionel Messi får en del af sin lønpakke hos den franske fodboldklub Paris Saint-Germain i kryptovaluta.

Det skriver klubben torsdag på sin hjemmeside.

Ifølge klubben er det første gang, at kryptovaluta indgår som en del af en af klubbens spillerkontrakter, og derved bliver Messi altså den første i klubbens historie til at modtage dele af sin betaling i kryptovaluta.

Selskabet oplyser, at der er tale om kryptovalutaen $PSG Fan Tokens, som vil indgå som en del af Messi »velkomstpakke«.

»Dette skridt placerer Paris Saint-Germain yderligere som en af de mest innovative og avantgarde sportsfranchiser i verden,« lyder det i en udtalelse fra klubben.

Fan Token er form for kryptovaluta, der bliver udstedt til bl.a. fans og på den måde gør det muligt at engagere sig endnu mere i klubben. Samtidig får fansene adgang til en række fordele og unikke oplevelser.

$PSG Fan Tokens bliver udbudt af Socios.com og ifølge Paris Saint-Germain har »millioner af PSG-tilhængere verden over« allerede købt op i klubbens krypotovaluta.

»Socios.com og $ PSG Fan Tokens har vist sig at være en massiv succes for klubben. Vi har været i stand til at interagere med et nyt globalt publikum og skabe en betydelig digital indtægtsstrøm,« lyder det fra Marc Armstrong, Chief Partnerships Officer i Paris Saint-Germain, på klubbens hjemmeside.

Paris Saint-Germain oplyser ikke, hvor stor en del af Lionel Messis »velkomstpakke«, der vil blive udbetalt i kryptovaluta.

Messi, der af mange anses som verdens bedste fodboldspiller, og hans mangeårige klub FC Barcelona meddelte søndag, at det ikke var lykkedes at forlænge hans kontrakt pg.a. klubbens dårlige økonomi.

Læs også
Top job