Erhverv

Overtager efter Morten Kirk Johansen: Arvinger bliver medejere af Kirk Kapital

Der er nu kommet klarhed over den nye ejer- og stemmestruktur i Kirk Kapital, efter Morten Kirk Johansen døde tidligere på året.

Kim Gulstad er adm. direktør i Kirk Kapital, som har fået nye arvinger ind i ejerkredsen. Foto: Stine Bidstrup

I januar døde 47-årige Morten Kirk Johansen efter længere tids sygdom. Siden har det været uklart, hvordan ejer- og stemmefordelingen ville blive i milliardforetagendet Kirk Kapital, som Morten Kirk Johansen ejede med sine to brødre, Anders og Casper Kirk Johansen.

Nye oplysninger fra cvr-registeret viser, at Morten Kirk Johansens to børn Max og Marie Kirk Johansen har overtaget hans aktier i Kirk Kapital, som forvalter den udkøbte Lego-families formue og har en egenkapital på 5,5 mia. kr.

Det bliver bekræftet af Kim Gulstad, adm. direktør i Kirk Kapital.

»Det er korrekt, at børnene efter afdøde Morten Kirk Johansen har arvet hans ejerandele i Kirk Kapital, og at arvingerne - sammen med de øvrige aktionærer - er langsigtede aktionærer i Kirk Kapital,« skriver han i en e-mail.

Arvingerne efter Morten Kirk Johansen har dog ingen stemmeret i den nye ejerstruktur bag Kirk Kapital. Af cvr-registeret fremgår det, at deres mor og hustruen efter Morten Kirk Johansen, Marianne Fyhring Johansen, har omkring en fjerdedel af stemmerettighederne i Kirk Kapital.

Hun talte i april med Vejle Amts Folkeblad, da hun indtrådte som aktiv bestyrelsesformand i den anmelderroste Restaurant Lyst, som familien ejer.

»Vi ser det ikke som en forpligtelse, men som en mulighed, vi er blevet givet. Omstændighederne er ganske vist tragiske og savnet enormt, men vi har truffet et aktivt valg. Vi udstikker ikke en ny kurs, men forbliver tro mod Mortens ånd, hvor forandring og nysgerrighed indtil nu og i al fremtid vil være de styrende værdier hos Restaurant Lyst,« sagde Marianne Fyhring Johansen.

Kirk Johansen er den del af Lego-familien, der blev købt ud af legetøjsimperiet i 2007. Siden har familien etableret pengetanken Kirk Kapital, som gennem årene har genereret store trecifrede millionoverskud.

Kirk Kapital har ejerandele i en lang række virksomheder, heriblandt Kompan, Titan Containers og TP Aerospace.

Læs også
Top job