Erhverv

Petter Stordalen spår endnu et milliardtab for sin hotelkæde

Nordic Choice-hotelkæden står til at tabe samlet 2,8 mia. danske kr. under coronakrisen, spår hotelmagnaten Petter Stordalen.

Den norske hotel- og rejsekonge Petter Stordalen er ved at skrive en ny bog om lederskab under coronakrisen. Han forventer endnu et milliardtab i 2021. Foto: Stine Bidstrup

Den norske og excentriske milliardær Petter Stordalen er ikke fortrøstningsfuld, når det gælder fremtiden for sin hotelkæde Nordic Choice, som ejer fire hoteller i København og er nordens største. Petter Stordalen forventer fortsat store tab på trods af genåbningen af samfundet efter coronakrisen.

Det skriver det norske netmedie E24.

»Vi tabte cirka 2,7 milliarder norske kroner i 2020 og taber nok godt en milliard i år, så det bliver op til fire milliarder«, siger Petter Stordalen til E24.

Den norske hotelmagnat er lige nu i gang med at skrive en bog om krisen, som også kommer til at handle om lederskab og kultur. Han har flere gange ytret sig negativt om de norske hjælpepakker og har udtalt, at branchen går under, hvis ikke de europæiske regeringer holder hånden yderligere under branchen med større og mere vedvarende hjælpepakker. På trods af dette, måtte han selv i maj 2021 betale 15 mio. norske kr. tilbage, fordi der i hans virksomheder var angivet for høje faste omkostninger, da der i foråret 2020 blev søgt om kompensation for coronanedlukning.

Han beretter dog om en øget interesse for hotelovernatninger henover denne sommer, men ligesom i mange andre brancher har det været et problem at finde arbejdskraft. Da krisen indtraf blev 8.000 ansatte på Nordic Choice-hotellerne afskediget, og mange af dem er rejst tilbage til deres hjemlande.

I januar i år solgte Petter Stordalen sit fem-stjernede luksushotel Skt. Petri i København. Ifølge mediet Dagens Næringsliv blev Skt. Petri solgt til den amerikanske investeringsfond Starwood Capital for omkring 1,5 mia. norske kr., svarende til over 1 mia. danske kr.

Petter Stordalen står fortsat for driften af det københavnske luksushotel, og pengene er brugt til at rette op på hotelkoncernens skrantende økonomi og sikre grundlaget for kædens omkring 200 hoteller.

For nuværende ejer Nordic Choice Hotel Villa Copenhagen samt to hoteller ved Københavns Lufthavn og et på Vesterbro. Ud over at drive hoteller stod Petter Stordalen frem som manden, der havde reddet Spies og de andre nordiske dele i den konkursramte rejsekoncern Thomas Cook.

Ifølge Forbes har Petter Stordalen i 2021 en formue på 1,2 mia. dollars, godt 7,6 mia. danske kr.

Læs også
Top job