Erhverv

Ny millioninvestering: Bjarke Ingels skal designe cykler

Stjernearkitekten Bjarke Ingels smider et millionbeløb i danske Butchers & Bicycles og skal samtidig designe en cykel i samarbejde med selskabet.

Sidste år blev Bjarke Ingels placeret som nummer 82 på Berlingskes liste over de 100 rigeste danske privatpersoner og familier. Foto: PR.

Den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels er en alsidig herre. Nu vil han designe en cykel for det danske cykelfirma Butchers & Bicycles, som han samtidig skyder et millionbeløb ind i. Det skriver Børsen.

Parterne vil ikke oplyse, hvor mange penge arkitekten har investeret i virksomheden, men fortæller, at pengene skal gå til at udvikle den nye cykel og vækste i udlandet.

»Vi er super stolte af, at Bjarke Ingels træder ind. Mange af hans projekter har vist, at han har en kreativ tilgang til, hvordan man løser både noget design- og funktionsmæssigt i verdensklasse. Med Bjarke Ingels som kreativ investor mener jeg, at vi kan blive et af Skandinaviens førende cykelbrands,« siger adm. direktør i Butchers & Bicycles, Martin Piil Hansen til Børsen.

Butchers & Bicycles producerer eldrevne ladcykler. Den cykel, Bjarke Ingelsk skal designe, skal laves af genbrugsmaterialer og vil blive den første tohjulede cykel, som bliver produceret af firmaet.

Stjernearkitektens formue kommer primært fra hans selskab Bjarke Ingels Group A/S, som dog havde et hårdt år i 2020, hvor det næsten halverede resultatet til 46 mio kr. sammenlignet med 85 mio. kr. for 2019. Det skyldes, at flere projekter var blevet sat midlertidigt på pause som følge af coronapandemien, skriver ledelsen i regnskabet.

Bjarke Ingels Group har designet en skibakke på Amager, og et 12.000 kvm. oplevelseshus for Legp formet som... Ja, legoklodser. Derudover er Ingels i 2018 blevet ridder af Dannebrog.

Læs også
Top job