Erhverv

Kjeld Kirk Kristiansen melder sin afgang som formand i Kirkbi

Kjeld Kirk Kristiansen stopper i foråret 2023 som formand i Lego-familiens pengetank Kirkbi, oplyses det i en meddelelse. Sønnen Thomas Kirk Kristiansen overtager.

Kjeld Kirk Kristiansen er klar til at give formandsposten videre til sin søn Thomas Kirk Kristiansen. Arkivfoto

Et generationsskifte er på vej i Lego-familien Kirk Kristiansen. Kjeld Kirk Kristiansen stopper nemlig som formand i familiens holding- og investeringsselskab Kirkbi i foråret 2023. Posten som formand bliver overtaget af sønnen Thomas Kirk Kristiansen. Det oplyser Kirkbi i en pressemeddelelse.

»Vi har i familien igennem en årrække forberedt os grundigt på fremtiden. Kirkbi er vokset betydeligt og har, ud over Lego-ejerskabet mange spændende aktiviteter. Lego-koncernen er meget mere end en virksomhed for os,« udtaler Kjeld Kirk Kristiansen i pressemeddelelsen.

Vi har et klart formål, som handler om legens betydning for børns udvikling, læring og trivsel. Passionen for leg og læring har altid været drivkraften i familien, og det er vigtigt for os at føre denne arv videre i de kommende generationer,« lyder det videre fra Kjeld Kirk Kristiansen.

Kirkbi ejer 75 pct. af Lego-koncernen, og den samlede investeringsportefølje er på 87 mia. kr. Ejerkredsen i Kirkbi består af Kjeld Kirk Kristiansen, som tredje generation af Lego-familien, samt Thomas Kirk Kristiansen, Agnete Kirk Thinggaard og Sofie Kirk Kristiansen, der alle er fjerde generation i Lego-familien.

Thomas Kirk Kristiansen har været bestyrelsesformand i Lego A/S siden 2020, og siden 2016 har han været formand i Lego-fonden. Han har samtidig været en del af bestyrelsen i Kirkbi siden 2007.

»Jeg har haft mulighed for at arbejde tæt sammen med min far igennem mere end 10 år, og det har været en fantastisk mulighed for os begge, fordi vi har haft tid til at forberede os på fremtiden sammen. Jeg er glad og stolt over den tillid, min far og mine søskende har vist mig hele vejen,« udtaler Thomas Kirk Kristiansen i pressemeddelelsen.

Læs også
Top job