Erhverv

Philippine Airlines søger konkursbeskyttelse i USA

Konkursbeskyttelsen er søgt for at kunne genoprette en skrantende økonomi.

Philippine Airlines har kæmpet med økonomien under coronakrisen og har derfor søgt tilflugt i USA. REUTERS/Romeo Ranoco/File Photo

Det filippinske flyselskab Philippine Airlines søgte fredag om konkursbeskyttelse i USA under den såkaldte Chapter 11-lovgivning, der er en form for betalingsstandsning med henblik på rekonstruktion.

Det fremgår af en meddelelse fra flyselskabet, hvor det desuden fortælles, at konkursbeskyttelsen er søgt for at rekonstruere og organisere økonomien i selskabet.

»Vi er taknemmelige for vore långivere, luftfartspartnere og andre kreditorer for at støtte denne plan,« siger Lucio Tan, adm. direktør og formand for Philippine Airlines.

Beslutningen om at søge konkursbeskyttelse i USA blev taget på baggrund af en vanskelig økonomi som konsekvens af covid-19’s indflydelse på luftfarten, og meningen er, at beskyttelsen skal danne rum for, at selskabet kan få mulighed for restrukturere og reorganisere økonomien.

I meddelelsen beretter flyselskabet desuden om aftaler med udlejere, långivere og andre kreditorer for over to mia. dollar i bl.a. betalingsreduceringer i forbindelse med rekonstrueringen. Det svarer til lidt over 12,5 mia. danske kr.

Konkursbeskyttelsen giver samtidigt mulighed for, at flyaktiviteterne kan fortsætte i flyselskabet, der med markeringen af et 80-års jubilæum i marts er det ældste flyselskab i Asien. Passagerer bliver altså ikke påvirket.

»Efter vores nylige fejring af 80-års jubilæum, går vi fremad med ny fortrøstning, fordi dagens begivenheder giver os mulighed for at fortsætte serviceringen af vores kunder og den filippinske økonomi langt ind i fremtiden,« siger vicedirektør og præsident i Philippine Airlines, Gilbert F. Santa Maria, i meddelelsen.

Læs også