Erhverv

Detailhandelsgigant giver lønforhøjelse til 565.000 medarbejdere

Walmart hæver nu lønnen en smule for 565.000 medarbejdere.

En pæn del af de medarbejdere, som oftest møder kunderne i Walmart, kan se frem til en lønstigning inden udgangen af måneden. Foto: Patrick T. Fallon

En af verdens største arbejdsgivere, Walmart, løfter nu lønnen en smule for 565.000 af sine medarbejdere. Det skriver CNN.

Den amerikanske detailhandelsgigant vil per 25. september 2021 løfte lønnen for det omtalte antal medarbejdere med mindst 1 dollar i timen, hvilket hovedsageligt kommer frontpersonalet i fødevare- og merchandise-afdelingerne til gode.

»Over det seneste år har vi hævet lønnen for omkring 1,2 mio. timelønnede medarbejdere i vores amerikanske forretninger, hvilket har øget den gennemsnitlige timeløn til 16,40 dollars,« siger John Furner, adm. direktør i Walmart, til CNN.

I øjeblikket diskuteres det, om man på føderalt niveau skal løfte minimumslønnen til 15 dollars per time, men selv hvis det bliver tilfældet, er Walmart altså et stykke foran.

Den amerikanske apotekerkæde CVS betaler til sammenligning en gennemsnitsløn løn på 15,25 dollars per time til sine timelønnede ansatte.

Udmeldingen kommer, efter at selvsamme Walmart i løbet af sommeren annoncerede, at koncernen nu ville give 740.000 af sine medarbejdere en smartphone inden udgangen af 2021.

De ansatte får mobiltelefonerne ved årets udgang, så de kan bruge en app udviklet af Walmart, der holder styr på blandt andet vagtplaner og fremmøde, skrev nyhedsbureauet Reuters ved den lejlighed.

Der er tale om en Samsung Galaxy XCover Pro, som har en vejledende udsalgspris i USA på ca. 3.000 kr. Walmart ønskede dengang ikke at oplyse, hvor stor en udskrivning der bliver tale om, men det er almindelig praksis, at indkøbspriserne ved store ordrer ligger markant under listepriserne.

Læs også
Top job