Erhverv

Kim Kardashian promoverer kryptovaluta på Instagram - og får kritik af vagthund

Kim Kardashian er kommet i vælten som følge af et opslag på det sociale medie Instagram, hvor hun promoverer kryptovaluta.

Kim Kardashian er en af verdens mest berømte influencere. Nu er hun kommet i skudlinjen, fordi hun har promoveret kryptovaluta på det sociale medie Instagram. Foto: AP Photo/Lionel Cironneau.

En af verdens mest berømte influencere, Kim Kardashian, har fået den den britiske finansvagthund på nakken, efter hun har promoveret kryptovaluta på det sociale medie Instagram.

Det skriver CNBC.

Formanden for det britiske tilsyn, kaldet Financial Conduct Authority, har nemlig påpeget, at Kim Kardashian over for sine mere end 250 mio. følgere på Instagram har opfordret til spekulation.

Det er sket ved, at hun har anmodet dem om at blive en del af Ethereum Max Community, ej at forveksle med kryptovaluaten Ethereum.

»Det har nok være den største finansielle promovering med det største publikum i historien,« siger Charles Randell bl.a. ifølge CNBC.

Samme Randell anerkender dog, at Kim Kardashian i sin post havde markedet den med »reklame«.

Imidlertid undlod hun at lade sine mange følgere vide, at der var tale om en spekulativ form for token, som blev skabt for bare en måned siden - endda af ukendte ophavsmænd.

Ifølge Randell kan man ikke på nuværende tidspunkt sige, at der er tale om såkaldte scammers, men han understreger ifølge CNBC, at man jævnligt ser inluencers blive betalt af scammers for at hype noget, så bagmændene kan sælge med stor fortjeneste til følge.

Det har ikke været muligt for CNBC at få en kommentar fra hverken Ethereum Max eller Kim Kardashian selv.

Læs også
Top job