Erhverv

Morten Hummelmose sælger EQT-aktier for milliardbeløb

Han er i forvejen en af Danmarks største skatteydere, og nu har EQT-partner Morten Hummelmose realiseret en stor aktiegevinst.

Morten Hummelmose har været en del af EQT siden 2006. Foto: EQT.

Den svenske kapitalfond EQT har her i september givet sine partnere midlertidigt lov til at sælge ud af deres aktier i kapitalfonden.

Og det må man sige, at EQT-partnerne har draget nytte af.

Samlet set har kapitalfondens partnere solgt aktier for 17 mia. kr. i september, men har samtidig forpligtet sig til at geninvestere 50 pct. af gevinsten i EQT’s fonde, fremgår det af en pressemeddelelse.

Den partner, der har solgt aktier for det største beløb, er den danske milliardær Morten Hummelmose. Han har nemlig solgt aktier for tæt på 1,5 mia. kr.

Hummelmose har fortsat over 21 millioner aktier tilbage i EQT efter salget i september.

Morten Hummelmose vurderes at være god for mere end 10 mia. kr. og ligger højt på listen over Danmarks største skatteydere. Ud over at være partner i EQT ejer Morten Hummelmose også virksomheden Frececo ApS, der i 2020 betalte 503 mio. kr. i selskabsskat.

»Man skal selvfølgelig tage det alvorligt, at man har den slags kapital. Det kommer jeg til at bruge yderligere tid på fremover,« sagde han tidligere på året til Finans, da han fyldte 50 år.

Morten Hummelmose blev en del af EQT i 2006 og er for nyligt blevet medlem af EQT’s topledelse i form af den såkaldte eksekutivkomité.

EQT blev stiftet i 1994 og er i dag en af verdens største kapitalfonde.

Læs også