Erhverv

Krise i Hanstholm: FF Skagen lukker fabrik – fyringer kan være på vej

FF Skagen er hårdt udfordret, og det tvinger nu selskabet til at lukke sin fabrik i Hanstholm. 45 medarbejdere risikerer at miste jobbet.

FF Skagen lukker nu sin fabrik i Hanstholm. Foto: PR.

Fiskemel- og olieproducenten FF Skagen er så hårdt presset på økonomien, at selskabet nu lukker sin fabrik i Hanstholm.

Det risikerer i værste tilfælde at føre til, at 45 medarbejdere bliver afskediget.

Det oplyser FF Skagen i en pressemeddelelse.

»Vi har på hele branchens vegne kæmpet med at råbe biologerne og politikerne op, men indtil videre uden held, for kvoterne er fortsat på vej ned ad bakke uden et fremtidigt håb om et opsving. Vi står simpelthen med alt for stor kapacitet til alt for få fisk,« udtaler Johannes Palsson, adm. direktør i FF Skagen, i en forberedt kommentar.

Det er særligt de reducerede kvoter og høje priser på råvarerne, som har udfordret virksomheden, ligesom brexit heller ikke ligefrem har hjulpet branchen som helhed.

Sidste år måtte virksomheden igennem en fyringsrunde, og det ser ud til at blive tilfældet nok engang.

På fabrikken i Hanstholm er der nemlig 45 medarbejdere ansat, og deres fremtid er nu mere en uvis.

Ifølge selskabet er der nu indledt forhandlinger med tillidsfolkene om den videre proces herfra.

»Vi har altid sagt, at så længe der er fisk og kvoter til rådighed, vil fabrikken i Hanstholm ikke blive lukket. Men netop fisk og kvoter er, hvad der mangler og har manglet længe,« udtaler Johannes Palsson.

»Vi er utroligt kede af, at det rammer vores gode og trofaste medarbejdere, men vi ser ingen anden udvej end at skære endnu mere ind til benet. Jeg vil understrege, at det er dybt frustrerende at nå hertil, fordi biologerne år på år fejler i deres beregninger af kvoter,« lyder det.

Ifølge pressemeddelelsen vil virksomheden fremover fortsat købe fisk og servicere skibene i Hanstholm. Fremadrettet vil landingerne dog efterfølgende blive kørt til bearbejdning på fabrikken i Skagen. Derudover bibeholder virksomheden lejeaftalen på Hanstholm Havn.

Læs også