Erhverv

Coronapandemien skaber helt ny trend hos brudepar

Amerikanerne begynder igen for alvor at blive gift, og pandemien har ført til ændrede gavevaner.

I USA indikerer meget, at det kun bliver mere og mere normalt at ønske sig kontanter i bryllupsgave. Foto: Arkiv. Foto: Gorm Olesen

Ferier, gavekort og et eller andet stel i porcelæn er blevet aflyst af de gode gamle kolde kontanter hos nygifte amerikanske par.

Det skriver Bloomberg.

Den globale coronakrise har vendt op og ned på mange ting, og det gælder altså tilsyneladende nu også for, hvad brudepar i USA foretrækker at ønske sig i bryllupsgave, hvor der nu er rift om kontanter.

Ifølge Bloomberg har omkring 80 pct. af de brudepar, der er registreret på platformen Zola, nemlig fået penge i bryllupsgave.

»Pandemien har fået samfundet generelt til at gentænke prioriterne,« siger Kristen Maxwell Cooper, Vice President hos onlineplatformen The Knot, til Bloomberg.

En del af forklaringen skal findes i, at folk generelt har det bedre end tidligere med at ønske sig penge, men der er også nogle mere lavpraktiske ting i det. For det første bliver amerikanerne gift i en senere alder end tidligere, og samtidig kæmper mange med en skyhøj gæld for deres studier.

Bloomberg har talt med et par, der blev gift i 2019, og som fik omkring 10.000 dollars i kontanter.

»Vi ville ikke have noget til vores hjem eller til os selv, men kontanter var den bedste gave, vi kunne få. Vi blev så rørte af den store størrelse, og det var meget mere meningsfyldt end et sæt tallerkner,« siger Jullian DeSimon, til Bloomberg.

Halvdelen af de 10.000 dollars gik i øvrigt til at betale af på gæld.

Læs også