Erhverv

Skandalelufthavn har endelig medvind

Flughafen Berlin Brandenburg blev sidste år indviet efter ni års forsinkelse, og i den forgangne måned satte man passagerrekord.

Terminal i i Brandenburg-lufthavnen med kunstværk af Pae White. Foto: Günter Wicker / Flughafen Berlin Brandenburg GmbH

Ikke blot blev Berlins nye lufthavn ni år forsinket som følge af byggesjusk, korruption og tilsyneladende elendig projektledelse.

Den endelige anlægspris på i omegnen af 44 mia. kr. gjorde den tilmed tre gange så dyr som planlagt.

Da lufthavnen endelig stod klar til åbning sidste år, var luftfartsindustrien og rejsebranchen i mellemtiden blevet hårdt ramt af corona.

Men nu er der omsider godt nyt.

Berlinernes nye storlufthavn oplever nemlig stigende passagertal, selv om coronapandemien stadig øver sin negative indflydelse på lufttrafikken.

Lufthavnen har i august måned haft sin hidtil bedste måned siden åbningen for 10 måneder siden. De 1,43 mio. passagerer, der rejste gennem lufthavnen, var omkring 180.000 flere end i juli.

Det meddeler lufthavnen i en pressemeddelelse.

Der er dog fortsat et godt stykke op til trafiktallene før pandemien. Til sammenligning håndterede de to tidligere lufthavne i Berlin, Tegel og Schönefeld, således i alt 3,2 mio. passagerer i august 2019.

Engelbert Lütke Daldrup, administrerende direktør i Flughafen Berlin Brandenburg, mener at vaccineudrulningen har haft en positiv effekt på efterspørgslen på flyrejser.

De stigende passagertal er ikke den eneste gode nyhed for den ellers hårdt prøvede lufthavn. En undersøgelse viser nemlig, at passagererne er mere tilfredse med den nye Brandenburg-lufthavn end med den tidligere Tegel-lufthavn.

Brandenburg blev dog vurderet umiddelbart efter åbningen i 2020 og i begyndelsen af 2021, hvor der stadig var ganske få passagerer, mens Tegel blev vurderet i 2019, som var det sidste år, hvor lufthavnen var fuldt operationel.

Alle, der har prøvet at rejse gennem Tegel de senere år, vil kunne skrive under på, at den var stærkt overbelastet.

En anke mod den nye Brandenburg-lufthavn har i øvrigt været, at den på grund af de mange års forsinkelser allerede ved åbningen skønnedes at have en for lille kapacitet i forhold til det forventede antal passagerer i den nærmeste fremtid.

Læs også
Top job