Erhverv

Milliard i misligholdt gæld: USA's dyreste hus skal sælges

Et megapalæ i Los Angeles ved navn The One, der tidligere har haft en forventet salgspris på 500 mio. dollars, skal nu sælges for at betale ejerens kæmpegæld.

The One fylder 105.000 kvadratmeter og har egen bowlinghal, biograf, natklub og en underjordisk garage, hvor der kan være 50 biler. Foto: Google Earth.

USA’s dyreste hus skal sælges for at betale ejerens misligholdte gæld på 165 mio. dollars, svarende til ca. 1 mia. kr.

Det skriver CNBC.

Det 9.750 kvadratmeters megapalæ, døbt The One, ligger i Los Angeles’ rigeste bydel, Bel-Air og har tidligere haft en forventet salgspris på det svimlende beløb 500 mio. dollars, svarende til over 3 mia. kr.

Ejendommen forventes sat til salg senere på måneden til en noget lavere pris, fortæller kilder til CNBC.

Manden bag huset er ejendomsudvikleren Niel Niami, som er kendt for at udvikle huse til Los Angeles’ velhavende befolkning. Han har opbygget milliardgælden de seneste år på at bygge og promovere ejendommen.

Palæet har ni soveværelser, hvoraf master bedroom i sig selv udgør 370 kvadratmeter. Derudover har ejendommen en natklub, fire bowlingbaner, fitnesscenter, en 50 sæders biograf, en løbebane, flere køkkener og en underjordisk garage til 50 biler. Ejendommen har både pools, en jacuzzi og er omgivet af en voldgrav.

Det er uklart om ejendommen kan sælges til en høj nok pris til at betale al gælden, men før dette lød ejendomsmæglernes salgspris på 288 mio. dollars. Den endelig noteringspris er ikke blevet fastsat endnu.

Det dyreste hus, der nogensinde er solgt i Los Angeles, blev sidste år solgt til 165 mio. dollars til ingen ringere end Amazon-stifteren, Jeff Bezos. Tiden vil vise, om The One slår den salgsrekord.

Læs også
Top job