Erhverv

Medie: Kæmpehandel på vej - dansk milliardkoncern åbner for ny ejer

Energifirmaet Norlys har ifølge Børsen hyret investeringsbanken J. P. Morgan til at se, om det kan lade sig gøre at finde en medejer af fibernetforretningen.

Ulf Lund, Direktør i Norlys. Foto: Arkiv.

Milliardvirksomheden Norlys er gået på jagt efter en medejer til sin fiberforretning, skriver Børsen.

»Vi kan bekræfte, at vi er i den tidlige del af den proces, du nævner, som handler om at finde en minoritetsejer til vores fibernet. Men da det stadig er tidligt i processen, vil det ikke være rigtigt af os at kommentere det yderligere,« siger Ulf Lund, direktør i Norlys, til Børsen.

Ifølge Børsen vil en forestående handel kunne værdisætte hele Norlys’ fibernetforretning til et sted mellem 20 mia. kr. og 25 mia. kr.

Om det ender med at være markedsprisen, skal være usagt, men det er bl.a. det, den amerikanske investeringsbank J. P. Morgan nu skal finde ud af som rådgiver for Norlys.

For lidt mere end et år siden var selvsamme Norlys ude med en aggressiv melding om, at koncernen havde et brændende ønske om at købe en mobiloperatør i jagten på at etablere sig på det konkurrenceudsatte danske marked for mobiltelefoni.

Ledelsen i Norlys havde ved den lejlighed fået grønt lys af bestyrelsen til at opkøbe eller indgå en strategisk alliance med en af landets fire mobiloperatører, Telenor, Telia, TDC Mobil og 3. Indtil videre er der dog ikke sket noget på den front.

Læs også