Erhverv

DLG etablerer nyt selskab med omsætning på 32 mia. kr.

Grovvarekoncernen DLG fusionerer sine to store tyske selskaber og skaber en sværvægter med 5.000 medarbejdere og en omsætning på 32 mia. kr.

Artiklens øverste billede
Grovvaregiganten DLG fusionerer sine to største selskaber og skaber en sværvægter i Tyskland. Foto: Niels Hougaard

Grovvaregiganten DLG fusionerer nu sine to store tyske selskaber, HaGe og Team. Med fusionen skaber DLG en ny sværvægter på det tyske marked.

Det nye selskab, der får hovedsæde i Flensborg, får 5.000 medarbejdere og en omsætning på 32 mia. kr.

»Tyskland er et strategisk vigtigt marked for DLG. Med fusionen af HaGe og Team til ét selskab vil vi stå særdeles stærkt i den skarpe konkurrence, der er på det tyske marked,« vurderer DLG’s koncernchef Kristian Hundebøll.

Fusionen af de to selskaber vil udløse besparelser, fordi det bliver muligt at fjerne en række dobbeltfunktioner. Kristian Hundebøll understreger dog, at fusionen først og fremmest er et offensivt tiltag.

»Der mangler i den grad konsolidering i den tyske grovvarebranche. Der er alt for mange aktører, og indtjeningen er for lav. Fusionen er et signal om, at vi offensivt melder os ind i den konsolideringsproces. Via opkøb og organisk vækst vil vi i løbet af få år kunne øge omsætningen i vores samlede tyske forretning til over 40 mia. kr.,« vurderer Kristian Hundebøll.

DLG’s datterselskab HaGe, som omsætter for 16 mia. kr., driver grovvareforretning i Tyskland, hvor denne branche de seneste år har været præget af blodig konkurrence og et ekstremt pres på indtjeningen. HaGe er blandt de selskaber, der har klaret sig bedst i et ekstremt hårdt marked, men der er langt fra tale om en guldrandet forretning.

Datterselskabet Team omsætter ligeledes for 16 mia. kr. og tjener i modsætning til HaGe masser af penge - driftsresultatet var 766 mio. kr. i 2020. Team driver 80 byggemarkeder, 194 tankstationer og 32 energisalgskontorer i Tyskland.

»Team og HaGe er hver især stærke spillere inden for deres respektive forretningsområder. Sammen får de endnu mere slagkraft til at udbygge vores markedsledende position i Tyskland og afsøge nye forretningsmæssige muligheder,« siger Kristian Hundebøll.

Umiddelbart kan det være vanskeligt at se logikken i at fusionere et selskab, der forhandler gødning, sprøjtemidler og såsæd med et selskab, der driver tankstationer og byggemarkeder.

I Tyskland er der imidlertid tradition for selskaber, som er bygget op omkring netop den kombination af forretninger: grovvarer, energi og byggeri.

»Hvis vi skal deltage i konsolideringsprocessen vil vi ofte stå overfor selskaber, som rummer netop denne kombination af forretningsområder. Derfor giver det mening, at vi etablerer et selskab, som kan rumme det hele. Desuden giver fusionen os en større geografisk rækkevidde,« forklarer Kristian Hundebøll.

Han henviser til, at HaGe primært er stærk i den nordlige og østlige del af Tyskland, mens Team er stærk i nord og vest.

»Ved at fusionere selskaberne kan vi styrke grovvareforretningen i vest og energi og byggeri i øst. Samlet set bliver vi med denne fusion en mastodont inden for vores sektor i Tyskland. Fusionen er et signal til det tyske marked om, at vi nu ruller ud med bredde både i øst og vest,« understreger Kristian Hundebøll.

Det nye tyske selskab får hovedsæde i Flensborg, der er strategisk godt placeret i forhold til DLG-koncernens nye hovedsæde ved Fredericia.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.