Erhverv

Instagram-stjerne får aktiekurser til at stige

En italiensk instagram-stjerne har vist sig at have en særlig evne til at få aktiekurserne til at stige. 25 mio. følgere er guld værd.

Chiara Ferragni har 25 mio. følgere på Instagram.
 Foto: REUTERS/Piroschka Van de Wouw/File Photo

Bakket op af 25 mio. følgere har Instagram-stjernen Chiara Ferragni i dag endnu engang vist sin evne til at sende aktiekurserne på himmelflugt.

Kursen på den italienske solbrilleproducent Safilo Group SpA steg helt op til 14 pct., da selskabet i dag offentliggjorde en aftale med Chiara Ferragni. Kursen på Safilo nåede dermed op på det højeste niveau siden september 2018.

Safilo oplyser i en pressemeddelelse, at aftalen indebærer, at selskabet på licens skal udvikle og producere en serie af briller og solbriller, som sendes i handlen under varemærket ”Chiara Ferragni”.

Målet med aftalen er at komme ud i nye, digitale salgskanaler og få fat i flere yngre forbrugere. Midlet er, at hægte sig på »den ekstraordinære styrke i Chiara’s globale fanbase,« oplyser Safilo.

Ifølge Bloomberg er det anden gang, at den 34-årige italienske Instagram-stjerne påvirker aktiemarkedet så markant.

Da producenten af luksussko Tod’s i april meddelte, at Chiara Ferragni var udpeget til selskabets bestyrelse, fik det også denne aktie til at stige. Ifølge Reuters blev Tod’s markedsværdi næsten fordoblet de følgende to måneder.

Ferragni indledte sin karriere med modebloggen theblondesalad.com i 2009 og lancerede sit personlige varemærke ”Chiara Ferragni Collection” i 2013.

Læs også