Erhverv

Fremragende børsdebut for sneaker-firma delvist ejet af Roger Federer

On Holding steg 46 pct. på sin første handelsdag i New York - de sælger blandt andet sneakers med navner "Roger".

Roger Federer er vant til at vinde. Det gjorde han også på den amerikanske børs igår, hvor On Holding blev børsnoteret og som Federer ejer en del af. Her står han med pokalen fra en tidligere sejr i Australian Open. Foto: AP/Cal Sport Media

Det schweiziske sportsskofirma On Holding klarede den første dag på børsen fremragende.

Aktien steg 46 pct. på sin første handelsdag onsdag i New York.

On laver især løbesko, men producerer også andre sportssko. Blandt andet et par sneakers med navnet ”Roger”.

Og det er ingen tilfældighed.

En af verdens bedste tennisspillere Roger Federer er en betydende investor i selskabet, der nu er blevet børsnoteret.

Federer investerede i 2019 i selskabet fra sit fødeland. Ifølge tennis.com købte Federer sig ind med en investering på 54 mio. dollars for en andel, der ikke er oplyst.

On er blevet et af de hurtigst voksende firmaer inden for løbesko, siden selskabet blev stiftet for 10 år siden, skriver Bloomberg.

Selskabet oplevede en stor vækst under nedlukningerne, fordi mange valgte at begynde at løbe, når de alligevel var blevet bedt om ikke at komme på arbejde.

»Børsnoteringen kan tage os et niveau op og give os muligheden for at vokse yderligere rundt om i verden,« sagde medstifter David Allemann fra On Holding efter børsnoteringen.

Selskabet planlægger at åbne sin næste butik i Tokyo i 2022 og ser på flere butiksåbninger i USA og Kina. Selskabet har hidtil især gjort sig gennem online salg.

De helt hvide sneakers med Roger Federers navn blev sendt på markedet i 2020 og koster omkring 200 dollar.

On Holding, der har hovedkontor i Zürich, rejste 746 mio. dollar ved sin IPO, hvor man solgte en portion aktier til kurs 20-22 dollar. Lukkekursen onsdag aften var 35 dollar.

Læs også