Erhverv

Amerikanske Timberland sagsøger den norske sportskæde Sport Outlet for skoplagiat

Den amerikanske skogigant Timberland anklager den norske sportskæde Sport Outlet for systematisk plagiat af en række produkter. Koncernchefen for Sport Outlet mener omvendt, at Timberland misbruger sin økonomiske magt.

Det er blandt andet designet på denne sko, som Timberland mener, at norske Sport Outlet har plagieret. Foto: Timberland.

Den norske sportskæde Sport Outlet er kommet i uvejr, efter den amerikanske skogigant Timberland har sagsøgt kæden for et systematisk salg af sko, som Timberland hævder til forveksling ligner deres produkter.

Nu vil Timberland altså forsøge at få rettens ord for, at virksomhedens produkter er blevet plagieret. Det skriver det norske medie Dagens Næringsliv.

»Gennem sine +75 butikker i hele Norge og gennem virksomhedens netbutik har Sport Outlet solgt 10 forskellige fodtøj, som systematisk ligner visuelt og har træk fra Timberlands originale design i en grad, som vi klart mener krænker vores ophavsret,« siger Leslie Grundy, pressevagt for Timberland til avisen.

Sport Outlet mener omvendt, at Timberland i dette tilfælde blot forsøger at bruge sin økonomiske magt mod Sport Outlet. Sportskæden afviser på det kraftigste at have kopieret skoene.

»Det er også sko, som vi har købt fra blandt andet to danske leverandører, så det er meget mærkeligt, at Timberland går efter os. Flere af skoene er også blevet solgt af andre store sportskæder, uden at der er gjort noget. Timberland bruger retsvæsenet til midlertidigt at gøre konkurrerende skomodeller utilgængelige for forbrugeren,« svarer koncernchef Tor Andre Skeie som modsvar til søgsmålet til Dagens Næringsliv.

Norske Sport Outlet slår sig op på at være lagertømning fra de bedste leverandører sat i system. Kæden skriver om sig selv på sin hjemmeside, at tøjbranchen er præget så meget af mode, at der altid opstår store partier med gode varer, der må vige pladsen for nye, og det er altså blandt andet disse varer, som outletbutikkerne i hele Norge sælger.

Timberland blev grundlagt i 1952, da grundlæggeren Nathan Swartz købte sig ind i Abington Shoe Company. I dag har Timberland indtægter for flere milliarder kroner hvert år.

Læs også