Erhverv

Aldi Danmark fylder kassen med nye millioner fra Tyskland

Discountkæden Aldi har fået 4 mia. kr. i ny kapital over de seneste 10 år. Ejeren har netop skudt yderligere en halv mia. i den danske kæde, der er igang med at modernisere butikker og koncept.

Aldi er den ældte discountkæde på de danske marked. Arkivfoto: Casper Dalhoff.

Den danske discountkæde Aldi fortsætter med at få fyldt pengekassen op fra den tyske ejer. Kæden her i landet har netop udvidet kapitalen med yderligere 520 mio. kr.

Samlet har Aldi Danmark over de seneste 11 regnskabsår haft et tab på 2,8 mia. kr. Kæden kom dog i maj ud med et 2020-resultatet som var forbedret med 33 pct. i forhold til året før - og underskuddet dermed reduceret til 342 mio. kr.

Adm. direktør Finn Tang fastslog da, at der trods det nye millionunderskud nu er lagt an til en mere lys fremtid rent regnskabsmæssigt for Aldi her i landet. Det uden han ville sætte årstal på, hvornår der vil være overskud.

Aldi Danmark med 187 butikker er i gang med en såkaldt revitaliseringsplan. Siden 2018 er der lukket tabsgivende butikker, mens andre af de eksisterende er ombygget eller flyttet til nye lokaler. De investeringer belastede bl.a. regnskabet for 2020.

Discountkæden ejes af den tyske dagligvaregigant Aldi Nord med 5.000 butikker i ni lande. De seneste 10 år har ejeren skudt ca. 4 mia. kr. ind i den danske kæde som ny kapital. I apiril 2020 kom der således 297 mio. kr. til Aldi.

Ifølge det danske erhvervsregister cvr.dk er der her i september netop blevet suppleret med yderligere 520 mio. kr. Det gennem en kapitalforhøjelse på 260 mio. kr. til kurs 200.

Aldi Danmark:
  • Aldi er en af verdens største discountkæder.
  • Åbnede i 1977 Danmarks første discountbutik.
  • Består aktuelt af 187 butikker i Danmark og beskæftiger ca. 2.700 medarbejdere her i landet.
  • Det danske selskab ejes af Aldi Nord, som er en familieejet tysk dagligvaregruppe med hovedsæde i Essen.
  • Aldi Nord har 5.000 butikker i ni lande: Tyskland, Polen, Belgien, Danmark, Frankrig, Luxembourg, Holland, Portugal og Spanien.

Kommunikationschef Louise Wendelboe skriver mandag i en kommentar til Finans om den nye kapitalforhøjelse:

»Aldi Danmark har en ambitiøs vækststrategi, som kræver både engagerede medarbejdere, tid og store investeringer. Eksempelvis har vi i denne måned åbnet tre nybyggede butikker. Det fortløbende arbejde med at modernisere vores butiksnet og de investeringer, det kræver, er naturligvis afstemt med vores ejere, Aldi Nord.«

Louise Wendelbo udtaler samtidig, at »den aktuelle kapitaltilførsel er et vidnesbyrd om vores ejeres fortsatte og fulde opbakning til Aldi Danmarks strategi og igangværende forandringsproces.«

Læs også
Top job