Erhverv

Vestas lukker fabrik i Esbjerg

I et forsøg på at optimere sin produktion lukker vindmøllegiganten Vestas tre fabrikker i Europa - herunder bl.a. i Esbjerg.

Foto: Vestas.

Vindmølleproducenten Vestas indstiller produktionen og lukker tre fabrikker i Europa - herunder fabrikken i Esbjerg, der aktuelt har 74 ansatte.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Nedlukningen af fabrikkerne i Esbjerg, Lauchhammer i Tyskland og Viveiro i Spanien sker i et forsøg på at optimere den fremtidige produktion og følge med tiden, lyder det fra Tommy Rahbek Nielsen, COO i Vestas.

Han understreger, at beslutningen om at lukke fabrikkerne ikke har været nem.

»Det er altid svært at træffe beslutninger, som påvirker vores gode, hårdtarbejdende kollegaer på Vestas negativt. Jeg vil gerne understrege, at vi er stærkt opsatte på at undersøge mulighederne for at flytte de af vores ansatte, som desværre bliver påvirket af produktionsstoppene på vores fabrikker i Lauchhammer, Viveiro og Esbjerg,« siger han.

Ud over de 74 ansatte i Esbjerg, drejer det sig også om 460 medarbejdere på fabrikken i Tyskland og 115 medarbejdere i Spanien.

De ansatte på fabrikken i Esbjerg vil man forsøge at flytte til en af de andre danske fabrikker.

Vestas har, udover produktionen i Esbjerg, også forskellige fabrikker i Lem, Skjern, Hammel og Ringkøbing, og har aktuelt mere end 5.900 ansatte i Danmark.

Læs også
Top job