Erhverv

Dansk modemilliardær har købt Pandora-stiftere ud af kendt skomærke

Familien Martinsen, der står bag IC Group, har overtaget Pandora-stifterne Winnie Liljeborg og Per Enevoldsens andel i danske Arkk Copenhagen.

Niels Martinsen har sammen med sin datter fordoblet familiens andel i det danske sneakerfirma Arkk Copenhagen. Foto Mik Eskestad.

Flere af Danmarks rigeste har netop handlet med hinanden.

Familien Martinsen, der er kendt for at stå bag modekoncernen IC Group, har således købt Pandora-stifterne Winnie Liljeborg og Per Enevoldsen ud af det danske sneakerfirma Arkk Copenhagen.

Dermed fordobler familien med Niels Martinsen i spidsen sin ejerandel i sneakerfirmaet og ejer nu 25 pct. af foretagendet.

Casen ligger meget bedre til vores portefølje inden for mode og livsstil, end det gør til deres, som er mere inden for tech. Så de ville gerne ud, og vi lavede en aftale om at overtage deres anparter.

Christoffer Martinsen-Königsfeldt, bestyrelsesmedlem i Friheden Invest og ægtefælle til Emilie Alexie Martinsen-Königsfeldt.

Det er igennem familien Martinsens investeringsselskab Friheden Invest, at familien har fordoblet sin andel i Arkk Copenhagen.

Pandora-milliardæerne ville gerne ud af Arkk Copenhagen, og familien Martinsen var mere end villige til at overtage, siger Christoffer Martinsen-Königsfeldt. Han er bestyrelsesmedlem i både Friheden Invest og Arkk Copenhagen og ægtefælle til Emilie Alexie Martinsen-Königsfeldt, datter til Niels Martinsen.

»Casen ligger meget bedre til vores portefølje inden for mode og livsstil, end det gør til deres, som er mere inden for tech. Så de ville gerne ud, og vi lavede en aftale om at overtage deres anparter,« siger han.

Familien Martinsen, som er nummer 55 på Berlingskes liste over de 100 rigeste i Danmark, har lavet sin formue på modeimperiet IC Group og har i følge Berlingskes liste en samlet formue på 2,6 mia. kr.

Pandora-stifter Winnie Liljeborg er på samme liste nummer 32 med en formue på 4 mia. kr., mens Per Enevoldsen tidligere har optrådt på listen over landets rigeste.

De to parter gik sammen ind i Arkk Copenhagen i 2018, men Friheden Invest har altså nu købt Pandora-stifterne ud til samme anskaffelseskurs, som de gav for deres andel i 2018, oplyser han.

Arkk Copenhagen har været hårdt ramt under coronapandemien. I pandemiens første år frem til sommeren 2020, leverede selskabet et underskud på 12,5 mio. kr.

Siden har selskabet strammet forretningen og lukket udenlandske datterselskaber, lukket to ud af tre danske butikker og tilbagekøbt markeder fra distributører. Dermed vendte selskabet millionunderskuddet til et overskud på 600.000 kr. i årets sidste halvår.

»Ledelsen i Arkk har gjort et godt stykke arbejde, og vi er i en god udvikling nu. Vi synes, projektet er superspændende,« siger Christoffer Martinsen-Königsfeldt.

Lige nu døjer selskabet med udfordringer på det globale fragtmarked, men der forventes også sorte tal på bundlinjen i år, oplyser han.

Læs også