Erhverv

Evergrande-aktie stiger markant efter aftale om rentebetaling

Evergrandes aktie stiger, efter selskabet indgik en mindre rentebetalingsaftale i går. Torsdag forfalder en endnu større betaling.

Kinesiske Evergrande trækker avisspalter verden over på grund selskabets store gældskrise. I disse dage forfalder flere gældsbetalinger for selskabet. Foto: Bobby Yip/Reuters/Ritzau Scanpix

Aktien i den gældsplagede kinesiske ejendomskæmpe Evergrande stiger torsdag markant. Det sker, efter Evergrande har indgået en aftale med investorer om en rentebetaling på 36 mio. kr. Torsdag falder endnu en rentebetaling på det dobbelte beløb.

Evergrande-aktien åbnede torsdag med en 20 pct. stigning på børsen i Hong Kong. Aktien holder stigningen efter fem timers handel.

Stigningen er kun et lille plaster på såret, efter aktien i år samlet set er faldet med 80 pct.

Aktiestigningen torsdag sker, efter den gældsplagede gigant onsdag indgik en aftale med investorer om rentebetaling på obligationslån. Aftalen omfatter i følge Bloomberg News et beløb svarende til 36 mio. dollars (230 mio. kr.).

Derudover har Evergrandes stifter, hovedaktionær og bestyrelsesformand, Hui Ka Yan, indledt en charmeoffensiv overfor investorer i et forsøg på at stabilisere markederne. Onsdag var han ude at understrege, at selskabet skulle genoptage dets mange ejendomsbyggerier igen, efter de var blevet standset på grund af gældskrisen. Det skriver Reuters.

Samlet set er onsdagens aftale om rentebetaling stadig kun en brøkdel af selskabets samlede gæld på over 300 mia. dollars (1.900 mia. kr.).

Senere torsdag forfalder endnu en rentebetaling på et andet obligationslån. Denne gang lyder betalingen på 83,5 mio. dollars. Onsdag i næste uge falder endnu en betaling på 47,5 mio. dollars.

Der er indtil videre ikke indgået nogen aftale mellem selskabet og investorer om de to nærtstående rentebetalinger.

Læs også