Erhverv

En tysk hamster handler med kryptovaluta - og klarer det bedre end det amerikanske eliteindeks

Mr. Goxx har haft travlt. Siden starten af juni er hans portfolio steget med 16 pct. i værdi.

I en periode var Mr. Goxx' portolio steget mere end den mest kendte kryptovaluta, Bitcoin. Lørdag tabte Mr. Goxx dog en del af sin værdi ved at foretage en handel med tab. Arkivfoto.

Siden den 12. juni i år, har hamsteren Mr. Goxx handlet med kryptovaluta fra sit bur et sted i Tyskland.

Han træder op i trædemøllen på sit specialbyggede ’kontor’ og drejer et stort hjul rundt. ”The intention wheel” vælger mellem 30 forskellige kryptovaluta, som Mr. Goxx kan handle med. Når kryptovalutaen er valgt, løber han videre igennem en af to ”decision tunnels”, som afgør, om Mr. Goxx skal købe eller sælge den valgte krypto. Hver gang er der 20 euro på spil.

Det skriver Business Insider.

Og det har vist sig, at Mr. Goxx er en forbløffende god day-trader. Hamsterens portfolio blev i starten finansieret med godt 330 euro, og søndag var det steget med 16 pct. siden starten i juni. Det har gjort den lille hamster godt 55 euro rigere.

I midten af september nåede Mr. Goxx sit højeste indtil videre, da han havde genereret en fortjeneste på 50 pct. Det store frasalg af kryptovaluta har siden da givet en bule til hamsteren portfolio, men ikke desto mindre har Mr. Goxx stadig slået flere ledende aktieindeks, blandt andet det amerikanske eliteindeks S&P-500, der i samme periode kun er steget 5 pct. i samlet værdi. I samme periode har Warren Buffets investeringsselskab Berkshire Hathaway tabt godt 5 pct. af sin aktieværdi.

Hamsterens ’kontor’ er bygget af hans ukendte ejer og forretningspartner som en tilbygning til det almindelige hamsterbur, og Mr. Goxx kan selv vælge, hvornår han vil løbe ind og handle. Til kryptomediet Protos siger hamsterens ejer, at »Mr. Goxx er glad for at se sine investeringer endelig betaler sig.«

Mr. Goxx portfolio rummer kryptovaluta som Tron, Ripples XRP, Cardanos ADA og Ether. Hans kryptohandler kan følges på Twitter, hvor hamsterens ejer livestreamer fra Mr. Goxx’ dage på det travle handelskontor.

Læs også