Serier

Landbrugstops tavshed i chikanesag giver frustration i baglandet: »At gå i flyverskjul er det samme som at tøve og derved ikke tage stilling«

Når Landbrug & Fødevarers øverste ledelse ikke vil kommentere sagen om sexchikane i datterselskabet DanBred, lever de ikke op til landmændenes tillid, pointerer en gårdejer i interesseorganisationens bagland.

Sexchikane i DanBred
Det er nødvendigt, at Landbrug & Fødevarers ledelse offentligt kommer på banen i sagen om sexchikane i DanBred. Sådan lyder opfordringen fra stemmer i baglandet. 
Foto: PR. AP. Collage: Anders Vester Thykier.

Den larmende tavshed fra interesseorganisationen Landbrug & Fødevarers ledelse i sagen om seksuel chikane i datterselskabet DanBred vækker dyb frustration i baglandet. Hvis ikke man reflekterer og tager stilling, mister man indflydelse, lyder bekymringen fra to af de gårdejere, som Finans har talt med.

»Jeg er meget skuffet og vildt irriteret over, at der kommer sådan en sag, og at den ikke er blevet håndteret. Jeg er dybt forundret over, at det kan slippe igennem Landbrug & Fødevarer som ejer. Jeg mangler en refleksion over, hvordan det kunne ske, og hvordan man undgår noget lignende en anden gang. Den vil jeg gerne høre fra Landbrug & Fødevarers direktør eller formand,« siger Martin Pinholt, gårdejer og tidligere medlem af grovvarekoncernen DLG’s hovedbestyrelse...

Læs også
Top job