Erhverv

Aktien stiger: Medicinalselskab vil sende ny coronapille på markedet

Det amerikanske medicinalselskab Merck melder om positivt nyt i forhold til sin coronapille.

Ifølge det amerikanske selskab Merck kan en coronapille halvere risikoen for at blive indlagt. Foto: AP/Marta Lavandier

Det amerikanske medicinalselskab Merck vil bede medicinalmyndighederne i USA om at godkende en ny coronapille med navnet molnupiravir.

Det oplyser selskabet i en meddelelse, hvor det samtidig løfter sløret for foreløbige resultater fra et forsøg med coronapillen, som viser, at den halverer risikoen for indlæggelse eller dødsfald i milde og moderate tilfælde af covid-19.

»Med disse overbevisende resultater er vi optimistiske med hensyn til, at molnupiravir kan blive et vigtigt middel i forhold til den globale indsats for at bekæmpe pandemien,« udtaler Robert M. Davis, der er topchef i Merck.

Melding fra Merck har fået investorerne til at stimle sammen om aktien. I den såkaldte forhandel er aktien oppe med mere end 4 pct. i forhold til torsdagens lukkekurs.

Resultaterne stammer fra et såkaldt fase 3-studie, hvor midlet blev testet i forhold til placebo. Forsøget blev stoppet før tid, efter at en foreløbig opgørelse havde vist, at 7,3 pct. af patienterne, som fik midlet, var blevet indlagt eller var døde, mens 14,1 pct. af dem, der havde fået placebo enten var blevet indlagt eller døde.

Merck oplyser, at det vil ansøge om en såkaldt emergency use authorization i USA så hurtigt som muligt. Det er den samme godkendelsesform, som coronavaccinerne i sin tid kom på markedet under.

Merck vil ligeledes anmode om at få en nødgodkendelse til midlet i alle andre verdensdele.

Midlet er udviklet sammen med firmaet Ridgeback Biotherapeutics, og hvis det bliver godkendt, vil det være den første af sin art, der kan bruges til at behandle coronavirussen.

»Da virussen fortsat cirkulerer vidt omkring, og fordi de nuværende behandlingsmuligheder i øjeblikket kræver adgang til hospitaler, er det nødvendigt med antivirale behandlinger, der kan tages hjemme, så vi holder mennesker med covid-19 ude af hospitalerne,« udtaler Wendy Holman, der er topchef i Ridgeback Biotherapeutics.

Læs også
Top job